loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 'seçmeler özensiz yapılıyor' iddiası

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 'seçmeler özensiz yapılıyor' iddiası
Tarih: 03.07.2021 - 09:30
Kategori: Kültür & Sanat

Oyuncular Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 'seçmeler özensiz yapılıyor' iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda seçmelerde oyuncu adaylarına haksızlık yapıldığı iddaları sosyal medyada tepki çekmişti. Oyuncular Sendikası konuyla ilgili açıklamada bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'na seslenen Oyuncular Sendikası yaptığı açıklamada  seçmelerin özensiz yapıldığı, oyunculuk becekerilerinin değerlendirmeye alınmadığı, elenenlere ve seçilenlere dair şefaf bir liste yayımlamadığı iddalarına ilişkin çağrıda bulundu.  

Oyuncu Nedim Saban da sosyal medya hesabından Tunç Soyer'e seslenerek şu ifadeleri kullandı:

Genç meslektaşlarım, şu dönemde bütün sanat dünyası pandeminin  etkisiyle hassas bir süreç yaşıyor ve doğal olarak yanında  olmalarını beklediği insanlardan en azından adalet talep ediyor. 
@tuncsoyer bu haksızlığa izin vermeyecektir. Yalnız değilsiniz, hakkınızı mutlaka arayın. Öte yandan zaten belediyenin taşeron şirketi üzerinden işe alım gerçekleştirilince, uzun vadede hiçbir sosyal hakkınızın gözetilemeyeceğini düşünmeniz gerekir. Bu yüzden belki de ucuz kurtuldum demelisiniz.

Ancak çok rica ediyorum, hakkınızı ararken yaşçılık yapmayın. Usta olarak kabul etmek zorunda değilsiniz belki ama doğruları ve yanlışlarıyla hayatını sanata adamış kişilere dinozor gibi nefret söylemleriyle saldırmak yakışıksız.

Konuyla ilgili Oyuncular Sendikası'nın açıklaması şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları