loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde rektör, dekan, öğretim görevlileri dahil 27 kişi akraba çıktı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde rektör, dekan, öğretim görevlileri dahil 27 kişi akraba çıktı
Tarih: 25.02.2021 - 11:56
Kategori: Gündem

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde rektöründen dekanına kadar tam 27 kişinin birbiriyle akraba oldukları ortaya çıktı.

Sayıştay Başkanlığı ‘İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)  2019 Yılında hazırladığı Denetim Raporu’nda; “Objektif ve denetlenebilirlik ilkelerine riayet edilmemiş, ilanların büyük çoğunluğunda spesifik ve belli bir kişiyi çağrıştıran şartlar istenmiştir. Bunun sonucunda da, alım yapılacak toplam 195 kadronun tamamı için sadece birer kişi başvuru yapabilmiş ve aynı kişiler kadrolara alınmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Sayıştay'ın denetim raporundaki adrese teslim ilanları Meclis gündemine taşımıştı.

Polat'ın sorularına Rektörü Prof. Saffet Köse'den yanıt geldi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Saffet Köse tarafından verilen cevapta, şube müdürlüğünden daha üst görev niteliğinde bulunan kadrolardan 16’sının şube müdürlüğü kadrolarına sınavsız olarak atamasının yapıldığı belirtildi. CHP'li Polat, “Bu durum kabul edilemez. Binlerce vatandaşımız sınavlarda alın teri dökerken bu kadrolara birileri için sınavsız atama yapılıyor. Her fırsatta kul hakkından bahseden yöneticiler söz konusu kendi eş dost atamalarına geldiğinde kul hakkı yemekten çekinmiyorlar. Üniversitelerin düşünce ve bilim üreten eğitim kurumları olmaktan çıktığını, AKP iktidarıyla üniversite kadrolarının siyasallaşarak partizanlık, eş, dost ve akraba ilişkileri gözetilerek adrese teslim kadrolarla doldurulduğunu daha önce de defalarca kez gündeme getirdik. Gençlerin hayallerini çalıyorlar” dedi.

27 kişi akraba çıktı!
Polat “Bize verilen cevapta rektör, rektör yardımcısı, dekan ve öğretim görevlileri arasından tespit edilebilen 27 kişinin birbiri arasında akrabalık bağı bulunduğu görülmüştür. AKP iktidarında kurumlardaki kadroların siyasallaşmasının önü açılmış, partizanca ve liyakatsiz atamalar artmış, boş kadrolara yapılan eş dost atamaları iyice ayyuka çıkmıştır. Bilim ve eğitim yuvası olmasını beklediğimiz üniversiteler iktidarın arka bahçesi haline gelmiş durumda. Hemen her gün farklı bir üniversitede benzer olayların yaşandığı, akrabalara kadro yaratıldığı veya boş kadroların liyakatsiz akraba atamalarıyla doldurulduğunu duyuyoruz. Eşitlik ve liyakat ilkelerinin gözetilmemesi açıkça Anayasaya ve Kanunlara aykırıdır ” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları