loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor

İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor
Tarih: 22.11.2011 - 17:33
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyona ilişkin, "Şunun altını özenle çiziyorum; eğer temiz belediye aranacak ve örnek gösterilecekse o, İzmir anakent belediyesidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı öncesinde CHP Kadın Kollarınca başlatılan "Kadına şiddete hayır" kampanyası kapsamında toplanan 100 bin imza, Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı tarafından Kılıçdaroğlu’na sunuldu. Grup toplantısına kampanya kapsamındaki etkinliklere katılmak üzere 81 ilden Ankara’ya gelen kadın kolları temsilcileri de katıldı.

Çok sayıda kadının kendisini arayarak şiddetin kurbanı değil Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sinin özgür ve eşit bireyleri olmak istediklerini söylediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bütün kadın kardeşlerimize sesleniyorum, biz kadın-erkek eşitliği dediğimiz zaman Sayın Başbakan ’Ne eşitliği? Kadın erkek eşit mi olur?’ demiş. Hayır diyecek olan, mücadele edecek olan sizlersiniz. Kadına bu toplumda özgür bir alan yaratmak ve onu yaşatmak zorundayız. Bu toplum kadın ve erkeklerden oluşuyor. Toplumun yarısını baskı altına almak, onlara şiddet uygulamak hangi çağda yaşadığımızı sorgulatmaz mı bize? 21. yüzyılın Türkiyesinde bunu kabul etmiyoruz. Hele hele CHP, bütün kadınların evidir ve evi olmak durumundadır. Çünkü daha batının egemen güçleri kendi kadınlarına seçme seçilme hakkı vermezken Türkiye Cumhuriyeti onlardan çok daha erken seçme ve seçilme hakkını vermişti.

Özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddette ve kadın cinayetlerinde yüzde bin 400’lük artış olmuş. Bunun toplumsal olarak sorgulanması lazım. Bu yapıyı Türkiye kaldıramaz. Her gün gazetelerde kadına yönelik şiddet haberleriyle karşılaşıyoruz. Televizyon ekranlarında bu haberler ilgi çekiyor. Olmaz arkadaşlar. Kadını korumalıyız. Yasal güvenceye almalıyız. Şiddet uygulayan erkeğe gerekirse daha ağır cezalar, yaptırımlar uygulamalıyız.

Kadınlar sorunlarına sahip çıktığı sürece tüm CHP’liler kadın haklarının savunucusu olacaktır. Yeri geldiği zaman derler ki ’Cennet anaların ayakları altındadır’. Madem cennet anaların ayakları altındadır Allah aşkına bu şiddetin sebebi ne?"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında bir süre önce vefat eden sinema yönetmeni Ömer Lütfi Akad ve aynı zamanda CHP üyesi de olan sanatçı Esin Afşar’a Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Konuşmasında dili sürçen ve Ömer Lütfi Akad’ın adını Halit Refiğ olarak söyleyen Kılıçdaroğlu, salondan gelen uyarı üzerine düzeltti.

Akad’ın Türk sinemasının önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, onun kırsaldan kentte göçün sorunlarını başarıyla işlediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonu da değerlendirdi. "Şunun altını özenle çiziyorum; eğer temiz belediye aranacak ve örnek gösterilecekse o, İzmir anakent belediyesidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Baskıyla İzmir’i nasıl ele geçirebiliriz? Baskı kurarak İzmir’i nasıl alabiliriz?" anlayışı içinde olunduğunu savundu.

Salonda bulunan kadınların "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı atmaları üzerine Kılıçdaroğlu, "Eğer kadınlar söylüyorsa kesinlikle bilin ki artık kimse bizi yıldıramaz" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"İzmir Belediyesi üzerindeki rakamları, baskıları veriyorum. Şu anda 52 vergi müfettişi İzmir Büyükşehirin hesaplarını denetliyor. Beş Sayıştay denetçisi, iki Mülkiye müfettişi, 20’ye yakın bilirkişi İzmir’e karabasan gibi çökmüş. Hesap vermekten korkmayız, onurlu görev sayarız ama baskıya, yandaşlığa asla izin vermeyiz. İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor. Her İzmir’linin bunu bilmesini isterim. Baskı uyguluyorlar belediyeye. Bilin ki sizin seçtiğiniz belediyeye baskı uyguluyorlar. Bilgi istiyorsanız her türlü bilgi verilir, hesap istiyorsanız bütün hesaplar açık. Sabahın altısında yöneticilere baskı yapacaksınız ama birilerinin yakını olan da polise gidip, polisin refakatinde sağlık raporunu değil, kendisi gidip sağlık raporunu emniyete götürüyor. Bu çifte standart, bu anlayış nedir? Bu çağdışı kafa hangi anlayıştadır. O nedenle moralimizi bozmayacağız. baskılar daha gelecek her baskı bizi biraz daha fazla bileyecektir. Her baskıya biraz daha fazla direneceğiz. toplum direnecek baskılara."
CHP’li tüm belediyelere yönelik benzer baskılar olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesine yönelik iddialarını hatırlatarak, iktidarın bu iddialara duyarsız kaldığını ileri sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, iddialarla ilgili dava açılırsa kendisinden özür dileyip dilemeyeceğini sorduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "O erdemi gösteremez. O karatta bir insan değil çünkü" dedi.

Kılıçdaroğlu, soruşturmayla ilgili kimin görevlendirildiğini de çok iyi bildiklerini belirterek, "O savcının hangi gerekçeyle oraya gönderildiğini de çok iyi biliyoruz. Gün gelecek devran dönecek. Birileri bunun hesabını verecek" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesine ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini bir genel başkan Yardımcısı ile İzmir milletvekillerinin kente gittiğini de söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları