loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir’de 4’ü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 15 kişi gözaltına alındı

İzmir’de 4’ü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 15 kişi gözaltına alındı
Tarih: 11.03.2015 - 11:03
Kategori: Gündem

İzmir"in Alsancak Semti’nde çadır kurup Suriye’de ölen Alman vatandaşı Ivana Hoffmann’ı anmak isteyen gruptakiler gözaltına alındı.

İzmir"in Alsancak Semti’nde çadır kurup Suriye’de ölen Alman vatandaşı Ivana Hoffmann’ı anmak isteyen gruptakiler gözaltına alındı. Bu arada Ege Üniversitesi’nde de yürüyüş yaptıkları sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen 4 kişi, okuldan çıktıkları sırada gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 15 kişi polis merkezine götürüldü.

Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan bir grup, Suriye’deki iç savaşta öldürüldüğünü belirttikleri Almanya vatandaşı Ivana Hoffmann’ı anmak için çadır kurup, çevredeki binaların duvarlarına poster astı. Polisin etkinliğin izinsiz olduğunu söyleyerek dağılmalarını istediği gruptaki 11 kişi gözaltına aldı. Ardından da çadır ve duvardaki afişle posteri söküldü.

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARETTEN 4 GÖZALTI

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde de ağaç dikme etkinliği düzenleyen bir grup öğrenci, yakında bulunan yemekhaneye yürüdü. Burada, slogan atıp halay çeken gruptakilerden 4 kişi iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etti. Grubun dağılmasının ardından görüntüleri inceleyen polis, söz konusu 4 kişiyi tespit etti. Bu öğrenciler, okulun çıkışındaki güvenlik noktasında gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 15 kişinin ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları