loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de “Delegeler serbest”

İzmir'de “Delegeler serbest”
Tarih: 13.02.2012 - 09:50
Kategori: Özel Haberler

Gizli toplantıdan çıkan karar: Başkanların imza atmayacağı ama, delegeleri serbest bırakacağı öğrenildi.

Can Özlü/ Egedesonsöz/ Özel- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bayrak açan ve yaşanan tartışmalı süreçte CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ile de ters düşen “isyancı” belediye başkanları, yaptıkları gizli toplantıda imza sürecini masaya yatırdı.
 
DURAK EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün katılım gösterdi. Mazeret bildiren Buca, Bornova, Konak ve Menemen Belediye Başkanları ise toplantıda yer almadı. Toplantının ana gündem maddesi, İl Başkanı Tacettin Bayır ve yönetim kurulu aleyhine başlatılan imza kampanyası oldu.
 
İMZALAR TAMAM GİBİ!
Her fırsatta, İl Başkanı Bayır’ı eleştiren ve kendileri aleyhine taraf olmakla suçlayan belediye başkanlarının, yaklaşık iki saat süren toplantısında, imza sürecine üstü kapalı destek verme görüşü ön plana çıktı. Bayır’ı başarısız bulan ancak imza kampanyasının da doğru bir yöntem olmadığı görüşünde birleşen ve siyasi konularda ortak hareket etmeme tavrına sahip çıkan belediye başkanlarının, bireysel olarak imza atmayacakları ancak ‘frenledikleri’ delegeleri serbest bırakacakları öğrenildi. Belediye başkanları, toplantının içeriği ile ilgili bilgi vermekten kaçınırken, 250’nin üzerine çıkan imza sayısının, bu tavır değişikliği ile yeterli sayıya ulaşacağı ve geri kalan imzaların da bugün itibari ile toplanabileceği belirtildi.

NELER KONUŞULDU?
Toplantıya katılan ilçe belediye başkanları yürütülen imza süreciyle ilgili teker teker söz alırken, toplantıda yapılan konuşmalarda ‘Genel Merkez’in ne zaman ne yapacağını kestirmek zor. İzmir’de ön seçim yapılırsa delegeler bizi işaret edebilir. Ancak yapılmaz ise biz de bunun altında kalırız. O yüzden il yönetimi üzerinde söz hakkına sahip olmalıyız. İmza atmayan belediye başkanları, atmasınlar. Ancak delegelere de dur demesinler’ görüşleri ön plana çıktı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları