loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de kongre turizmi hedefi

İzmir'de kongre turizmi hedefi
Tarih: 11.02.2012 - 23:08
Kategori: Seyahat

İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş. yönetim kurulu toplantısında, kentin kongre turizminin gelişmesi için kamu, yerel, turizm sektörü ve meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çaba içerisine girmesi benimsendi.

 İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın başkanlığını yürüttüğü İzmir Kongre ve Ziyaretçi A.Ş. Tanıtım Bürosu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh katıldı.

Törende konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Ulusoy, İzmir'in kongre turizminde hak ettiği yerde olması için kurum ve kuruluşlar ile turizm sektörünün ortak hareket etmesinin önem taşıdığını söyledi. Ege Bölgesi'nin turizm yatırımlarının yüzde 28'ine sahip olduğunu ancak aldığı payın ise yüzde 12 ile 14 arasında kaldığını belirten Ulusoy, yaşanan eksikliklerin giderilmesi için İzmir'e her kesimin destek verdiğini söyledi.

Ulusoy, TÜRSAB'ın Ege Bölgesi ve İzmir'e önem verdiğini, yeni bir vizyonla kentin fuarcılığının geliştirilmesi gerektiğini dile getirerek, kısa adı CVB olan İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş'nin adında İzmir yerine Ege tanımlamasıyla kullanılmasını önerdi. Bu vizyon ve tanınırlık avantajı nedeniyle Kuşadası Kongre Merkezinin adının Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın önerisi ve desteğiyle Efes Kongre Merkezi olarak değiştirildiğini ve gelecek yıl açılacağını kaydeden Ulusoy, İzmir'in kongre turizmi hedefi doğrultusunda ziyaretçi tanıtım bürosu açmasının da doğru bir adım olduğunu dile getirdi.

Ulusoy, kongre merkezlerinin çok uzun yıllar sonra kar edebildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İstanbul kongrecilikte büyük başarı kaydetti. İzmir'in de hak ettiği yeri alacağını düşünüyoruz. İzmir'de şimdiye kadar bu konuda sadece Ekrem Demirtaş'tan destek aldım. İzmir'i, Ege'nin başkenti olarak görüyorum. Ziyaretçi bürosunun İzmir'de olması önemli bir adımdır. Büro, buradan idare edilecek ve farklı yerlerde şubeler olacak. İzmir'deki Travel Turkey Fuarı'ndan elde edeceğimiz gelirin yüzde 25'ini, mülkiyeti bize ait olan bir aracı da 4 yıllığına büroya tahsis edeceğiz. Bu büronun tanıtımda iyi işler yapacağına inanıyorum. İzmir'e maddi ve manevi desteğimiz tamdır. Kongreciliğin Ege ve İzmir'i en iyi şekilde canlandıracağını düşünüyorum. Birlikte, beraber Ege ve İzmir'i yeniden canlandıracağımıza inanıyorum.'' Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın İzmir Milletvekili olmasının da kent için büyük şans olduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Ulusoy, ''Kendisi İstanbul'u unuttu. Hep İzmir'de'' diye espri yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da merhum Belediye Başkanı Ahmet Priştina'nın fuar alanı kapısındaki fotoğrafının üzerinde yer alan ''İzmir fuarlar ve kongreler şehri olacak'' sözünü hatırlatarak, bu hedef doğrultusunda İzmir'in kongre ve fuarcılık altyapısını tamamlamayacaklarını söyledi. Sektörün önemli ayağının fuar ve kongre turizmi olduğuna işaret eden Kocaoğlu, ''Kongre ve fuar kenti hedefine İzmir'e taşımak istiyoruz. Kongre turizmi için neler yapabileceğimizi değerlendirdik. İzmir'de kongre ve sergiciliği bir yıl süreyle bedava yaparak sektörde patlama yapmak istiyoruz'' diye konuştu.

İZTO ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da kongre turizminden yeterli payı alamayan İzmir'de geleceğe yönelik hedefler planladıklarını belirterek, bu hedefler için henüz küçük adımlar attıklarını söyledi. Kongre turizmi hedefinde yolun başında olduklarını ancak büyük bir yolculuğa çıktıklarını dile getiren Demirtaş, ''Kolay olmayacak ama bir müddet sonra başarıyı elde edeceğiz. İzmir'in bu kongrecilik konusundaki başarısı için el ele verdik'' dedi. İzmir'in, dünya kongre turizminden pay alması için çalışacaklarını vurgulayan Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer turizmde elde ettiği başarıyı, önümüzdeki yıllarda kongre turizminde de yakalayacağına inandıklarını söyledi.

Demirtaş, ''Geçen yıl Türkiye'de 160 uluslararası kongre yapıldı. Bunlardan 109'una İstanbul ev sahipliği yaptı. İzmir ise sadece bir tanesini alabildi. 29 Kasım–1 Aralık tarihleri arasında Barcelona'daki fuara katılacağız ve İzmir'in tanıtımını yapacağız. Kongre merkezleri ile ilgili envanter çıkartıyoruz'' dedi.

Törene katılanların katılımıyla İzmir Kongre ve Ziyaretçi A.Ş'nin yönetim kurulu toplantısı da gerçekleştirilirken, toplantı sonunda açıklama yapan Başkan Demirtaş, ''İlk kez bu kadar katılımla yapılan toplantıda İzmir'in başarısı için el ele verdik'' dedi. Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odaları ve turizm sektörü temsilcilerinin kongre turizmine ilişkin işbirliği yapmasının benimsendiği belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları