loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de şizofren baba cinneti

İzmir'de şizofren baba cinneti
Tarih: 12.02.2012 - 10:59
Kategori: Yerel

İzmir'in Konak ilçesinde müzikhol sahibi 32 yaşındaki Diyaddin Y. cinnet geçirince, kızı 5 yaşındaki Rahime Nur Y. ve kendisinin bileklerini jiletle kesti

İzmir hafta başında şizofren annenin Buca’da 2 çocuğunu bıçaklayıp, balkondan atarak öldürmesinin şoku atlatılmadan, yine şizofren olduğu belirtilen bir babanın cinnetiyle sarsıldı.

Olay, saat 12.00 sıralarında, Kültürpark’taki Tenis Kulübü yakınında meydana geldi. 4 ay önce D.Y., iki çocuk annesi eşi Kadriye A. ile ’Şiddetli geçimsizlik’ gerekçesiyle boşandı.

Mahkeme, 2 çocuğun velayetini anneye verip, hafta sonları bir gün babada kalmasına karar verdi. İki çocuk babası Diyaddin Y., kızı Naime Nur Y.’yi dün öğleleyin annesi Kadriye A. ile birlikte oturduğu Buca 249 Sokak’taki evinden alıp çıktı.

Geceyi kızıyla birlikte otomobilde Işıkkent semtinde köprüaltında geçiren Diyaddin Y., daha sonra Fuar Kültürpark’a gelirken, burada cinnet geçirdi. Yanında getirdiği jilet ile önce kızının, daha sonra kendisinin iki bileğini kesen Diyaddin Y., daha sonra da küçük kızı boğmak istedi.

Kızın çığlıklarını duyan çevrede spor yapanlar ve güvenlik görevlileri, Diyaddin Y.’yi etkisiz hale getirerek küçük kızı kurtardı. Çağırılan polis ve sağlık ekipleri, baba ile kızını Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

Bunalıma girdiğini ve cinnet getirdiğini söyleyen Basmane semtinde müzikhol sahibi Diyaddin Y., olay sırasında hiçbir şey hatırlamadığını öne sürdü. 

Olayı duyan anne Kadriye A. da yakınları ile hastaneye koştu. Gözyaşlarına boğulan anne yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Diyaddin Y., Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, hayati tehlikesi bulunan kızı ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilirken şizofren hastası olduğu öne sürüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. Diyaddin Y., taburcu edildikten sonra işlemleri yapılarak adliyeye sevk edilecek. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları