loading
close
SON DAKİKALAR

'İzmir'i ele geçirme projesi var'

'İzmir'i ele geçirme projesi var'
Tarih: 12.02.2012 - 01:42
Kategori: Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemde İzmir'i ele geçirmek özel bir projenin uygulamaya konulduğunu söyledi

Belediye’de 20 bin kişinin çalıştığını usül hatası olabileceğini, ancak tutuklu üst düzey bürokratlardan kendisi kadar emin olduğunu belirten Kocaoğlu, görevden aldığı ve yollarını ayırdığı eski Genel Sekreter Ersu Hızır ve Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in polis tutanaklarından yalan söylediklerinin ortaya çıktığını açıkladı. 

Aziz Kocaoğlu, ulusal bir kanalda katıldığı programda, belediye düzenlenen operasyonlar başta olmak üzere gündemdeki konularla ilgili sorulara yanıt verdi. Belediye’de yapılan denetimler ve soruşturmalarda dozun kaçtığını, tacize dönüştüğünü belirten Kocaoğlu, ihale mevzuatını, belediye mevzuatını bilmeyen denetçilerin görevli memurlara talimatlar yağdırdığını söyledi. 

İzmirlilerin kendisi için söylediği dürüst, onurlu başkan sıfatlarını törpülemek için harekete geçildiğini belirten Kocaoğlu, ’ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ yorumlarının doğru olmadığını söyledi. Kocaoğlu, "Ateş de yok, duman da yok. Bir proje var. İzmir’de belli adımlar atılıyor. Bu adımları kim nasıl kurguluyorsa, oyunu kuran projenin başındaki adamın haricinde kimse bilmiyor. Projenin ismi İzmir’i ele geçirmektir. İzmir Büyükşehir Belediye’sini ele geçirirseniz İzmir’de yerel iktidar olursunuz" dedi. İzmir’deki özel yetkili ağır ceza mahkemesi başkanının bürokratların tutuklamalarıyla ilgili itirazlara ’Bunların tutuklanmasına gerek yok. Salıverilmeleri gerek’ şeklinde muhalefet şerhi koyduğunu, ancak iki üyenin tutuklama kararı verdiğini söyledi. 

Aziz Kocaoğlu, adlarını vermeden eski genel sekreter Ersu Hızır ve eski genel sekreter yardımcısı Ferda Eser’i görevden aldığını, bu iki eski bürokratın açtıkları göreve iade davalarını kazansalar bile büyükşehir belediyesi’nde aktif görev yapmasının mümkün olmadığını söyledi. Kocaoğlu, "Onların en hafifinden yalancı oldukları polis tutanaklarıyla tespit edildi. 

Ben zaten biliyordum. Bunun için görevden aldım. Birisi ESHOT Genel Müdürlüğü’nden geldi. 7-8 sene çalıştık. Diğeri 1-1,5 sene çalıştı. İnsanların bir kısmını 1 günde tanıyorsunuz. Bir kısmını ise 7-8 senede tanıyorsunuz. Bazılarını ise yaşam boyu tanıyamıyorsunuz" dedi. Kocaoğlu, 20 bin kişinin çalıştığı yerde usul hataları olabileceğini belirterek, "Ama içerdeki üst düzey bürokratları tanıyorum. Kendim gibi eminim bunlardan. Zaten emin olmadığım adamla çalışmam. 

İçimde kuşku varsa ilişiği keser, yolumu ayırırım" dedi. Aziz Kocaoğlu, el atma davası sonucu Konak’ta 30 yıl önce üzerinden yol geçirilen arsası için Ziraat Bankası’na 42 milyon TL kamulaştırma parası ödeyeceklerini söyledi. Buna karşın, İstanbul Taksim’deki Ziraat Bankası’na ait arazinin tabelasında, "Kasımpaşa Spor Kulübü Otoparkı" yazdığını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları