loading
close
SON DAKİKALAR

Japonya resesyondan çıktı

Japonya resesyondan çıktı
Tarih: 11.02.2012 - 22:41
Kategori: Ekonomi

Japonya, üçüncü çeyrekte yüzde 1.5 büyüyerek deprem sonrası girdiği resesyonu geride bıraktı.

Japon ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.5 büyüyerek, Mart ayında yaşanan deprem ve tsunami felaketinin ardından girdiği resesyonu geride bıraktı.

Japonya'nın, önde gelen sanayileşmiş ülkeler arasında en hızlı büyümeye ulaşmasında, deprem sonrası bozulan tedarik zincirinin şirketler tarafından onarılmasıyla sağlanan güçlü ihracat ve tüketim rol oynadı. Yıllık bazda ekonomi yüzde 6 büyümüş oldu.

Piyasalar, önceki üç çeyrek boyunca yaşanan daralmadan sonra bu büyümeyi bekliyorlardı.

Ancak dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olan Japonya, yine de Euro Bölgesi borç krizi, Tayland'da yaşanan sel felaketinin arz zincirinde yol açtığı aksamalar ve yenin dolar karşısında rekor düzeyleri gören yükselişinin yarattığı zorluklarla karşı karşıya.

Ekonomi Bakanı Motohisa Furukawa, "Küresel ekonomik toparlanmanın zayıflaması ve Tayland'daki sellerden dolayı Japon ekonomisinin çevresinde giderek sertleşen bir ortam oluşuyor. Ekonominin karşısındaki riskleri izlemeyi sürdüreceğiz" dedi.

Reuters anketine katılan ekonomistler, Japonya'nın içinde bulunduğumuz çeyrekteki büyümesinin yavaşlayarak yüzde 0.5'e ineceğini tahmin ediyorlar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları