loading
close
SON DAKİKALAR

''Kabataş görüntüleri silindi''

''Kabataş görüntüleri silindi''
Tarih: 08.03.2015 - 14:12
Kategori: Gündem

Osman Develioğlu, sonradan ortaya çıkan ve herhangi bir saldırı olmadığını kanıtlayan görüntülerin montaj olduğunu iddia etti...

Gezi Parkı protestoları sırasında Kabataş'ta saldırıya uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'nun kayınpederi Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, olayla ilgili ilk kez konuştu. Develioğlu, saldırı anını gösteren görüntülerin silindiğini iddia etti. Develioğlu ayrıca sonradan ortaya çıkan ve herhangi bir saldırının olmadığını kanıtlayan görüntülerin montaj olduğunu da savundu.

Sabah gazetesine konuşan Develioğlu, şu açıklamaları yaptı:

"Biliyorum ve inanıyorum. Bu işler soğuduktan sonra birisi elinde bir CD ile gelecek ve 'İşte o görüntüler' diyecek. Çünkü gelinimin saldırıya uğradığı Kabataş'taki olay yerinde bir MOBESE kamerası var. Benzin istasyonunun kameraları var. Her nedense o gün ikisi de arızalı. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Olay yerini gören 2 kamera da nasıl arızalı olur? Görüntüleri montajlayıp 'Bakın saldırı yok' diyorlar.

Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz vefat etti biliyorsunuz. Ailesine sabır diliyorum. O olayda, 'Bilirkişi kamera görüntülerini sildi' beyanına inananlar ve buna inanmamız için baskı yapanlar, Kabataş'taki görüntülerin bilinçli olarak yok edildiğine niye inanmıyor? 'Orada kamera görüntüsü kasten silindi' diye kampanya yürütenler, biz aynı şeyi söyleyince, 'Yalan' diyorlar.

Bu olayın görüntüleri basına ilk servis edildiğinde bir seçim arifesindeydik. Şimdi yine seçim öncesi ve bu olayı yine ortaya getirdiler. Malum grupların yayın organlarına bakın, anlarsınız ne demek istediğimi. Çünkü ellerinde başka argüman kalmadı. Televizyonlarından, gazetelerinden korkunç bir algı operasyonu yürütüyorlar. Bize acımasızca saldırıyorlar. İçimizi yeniden acıtmak, 'Zaten bunlar hep yalancı' algısı oluşturmak için... Biz olaya hiç ideolojik yaklaşmadık. Haklılığımızı ispatlama zorunluluğumuz yok. Tek amacımız, bu vahşi saldırıyı yapanların hak ettikleri cezayı çekmeleri."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları