loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Demircan'dan 'Ata Tohumu' projesi

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Demircan'dan 'Ata Tohumu' projesi
Tarih: 12.12.2018 - 17:14
Kategori: Yerel

CHP'den Kadıköy Belediye Başkan aday adayı olan Mustafa Demircan, başkan olduğunda hayata geçirmeyi planladığı "Kolektif Yerli Üretim 'Ata Tohumu'" projesini açıkladı.

Projeye ilişkin konuşan Demircan, "'Ata Tohumu' projemiz ile gelecek nesillere kültürel lezzetlerimizi aktarmak; genetiği değiştirilmemiş, tek tipleşmemiş yerel tohumun korunmasına, Anadolu’da ata tohum ile bitki tarımın üretilmesine destek olarak elde edilen yerli ürünleri, mahallelerimizde yürüme mesafesinde açacağımız sabit pazarlarımızda sizlere ulaştıracağız" dedi.

Demircan, şunları kaydetti:

"Kent–kır arasında, Kolektif Üretim Süreci oluşturularak, Anadolu’da “ata tohum” ile bitki-tarım üretiminin desteklenmesi ile yerel tohumun korunması sağlanacaktır. Hibe ve sponsorluk destekleri projenin mali ve ulaşım ayağı iken, sivil inisiyatifler ve kardeş belediye gibi işbirliği yapılacak kurumlar (tohum sağlayıcılık, yetiştiricilik, ürünlerin dağıtımı, bilinçlendirme çalışmaları) uygulamanın her etabında yer alacaktır. Kaynaklar ile üretici – alıcı arasındaki bağın kurulması, ilişkinin yürütülmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması süreçleri yerel yönetimin sorumluluğundadır İlçede kurulacak satış mekanlarında elde edilen yerli ürünlerin satışı veya ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanacaktır."

Projeyle; yerli “ata” tohum yetiştiriciliğinin desteklenerek arttırılması ve bu ürünlerin vatandaşa ulaştırılması, elde edilen ürünlerin ilçede satın alma veya dayanışma yöntemleri ile dağıtılması ve topraklarımızda yetişen yerli tarımsal ürünler, sağlıklı sulak ortamlarda yetiştirilip çoğalıp yaygın kullanım alanları oluşturulması hedefleniyor.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları