loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy ‘nefes’siz kalacak

Kadıköy ‘nefes’siz kalacak
Tarih: 13.05.2017 - 09:59
Kategori: Şehir

Kadıköy Belediyesi’nin, Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı’nın yapılaşmasına yaptığı itirazı Danıştay görmedi.

Kadıköy Belediyesi’nin, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın yapılaşmasına yaptığı itirazı Danıştay 6. Daire Mahkemesi görmedi. Yalnızca, ‘yüzen iskele’ kısmına yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Burada bir inşaat yapılırsa, yeşil alan kalmayacak. Alanın tümünün yapılaşmaya açılması söz konusu” dedi. 

2011’de özelleştirilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeni imar planı 17 Mart 2015’te Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanmıştı. Planda, 115 bin 469 metrekare büyüklüğü olan liman için 15 bin metrekare inşaat alanı öngörülüyordu. İnşaat alanı, yeraltı otoparkıyla 35 bin 795 metrekareye kadar yükseltilebiliyordu.

Uyarıları ‘es’ geçti

Danıştay 6. Daire Mahkemesi davayı, oybirliğiyle reddetti. Daire, yalnızca, planların “yüzen iskele alanlarına” ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kalamış Yat Limanı’nın ihtiyaçlar çerçevesinde kullanılması gerekiyor. İlave inşaat alanına ihtiyaç yok. Bir metrekare inşaat alanına bile izin vermememiz gerekiyor. Kadıköylülerin buna ihtiyacı yok. Söz konusu alan çok geniş bir kamu alanı. Vatandaşlarımız bu alanda spor yapıyor, bisiklet sürüyor. Vatandaşlarımızın faydalandığı bu alanın özelleştirilmesine karşı çıkıyoruz” dedi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları