loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy'de 35. 'Sow'

Kadıköy'de 35. 'Sow'
Tarih: 11.02.2012 - 18:28
Kategori: Spor

Spor Toto Süper Lig'de 25. haftanın sonucu merakla beklenen maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla evinde yenilmezlik serisini 35 maça çıkarırken; ezeli rakibine de zirve yarışında darbe vurdu.

Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta maçında iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta gülen taraf 2-0'lık skorla Fenerabahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Joseph Yobo ve 90+2 dakikada yeni transfer Moussa Sow kaydetti.

Dev Derbinin Özeti Kısa Bir Süre Burada Olacak!

Bu sonucun ardından evinde yenilmezlik serisini 35 maça çıkaran Fenerbahçe puanını 51'e yükseltti. Beşiktaş ise 45 puanda kaldı. 

Spor Toto Süper Lig'de önümüzdeki hafta Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor deplasmanına, Beşiktaş ise Sivasspor'a konuk olacak. 

Fenerbahçe İdeal Kadroyla Sahada

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yaptıkları derbi maçta, ideal kadrosunu sahaya sürdü. Sarı-lacivertli ekipte derbi maçı öncesi sakatlıkları bulunan futbolcular uygulanan tedavilerin ardından karşılaşmaya hazır hale getirilirken, teknik direktör Kocaman da ezeli rakibi karşısında ideal 11'ini oluşturdu. 

Sakatlıkları nedeniyle hafta içinde de tedavilerine devam edilen, dün akşamki antrenmanda da takımdan ayrı çalışan Emre Belözoğlu ve Gökhan Gönül, Beşiktaş karşısında 11'deki yerlerini aldılar. 

Sow İlk Kez Fenerbahçe Formasını Giydi

Fenerbahçe'nin, forvet hattında yaşadığı sorun nedeniyle ara transfer döneminde takıma dahil edilen Senegalli futbolcu Moussa Sow, Beşiktaş'a karşı ilk 11'de sahaya çıktı. Moussa Sow'un gelişiyle forvet sayısı 3'e çıkan Fenerbahçe'de, derbi maçta Semih Şentürk kadronun dışında kaldı. Ayrıca uzun bir süre takımdan ayrı kalacak Sezer Öztürk ile Özer Hurmacı, Özgür Çek, genç futbolcu Gökay Iravul ve yedek kaleci Serkan Kırıntılı da 18 kişilik kadroda kendilerine yer bulamadı. 

Beşiktaş Yaralı Çıktı

Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe derbisine Beşiktaş 6 as oyuncusundan yoksun çıktı. 
Siyah-beyazlılarda, sakatlıkları bulunan Hugo Almeida, İsmail Köybaşı, Roberto Hilbert, Rüştü Reçber'in yanı sıra kırmızı kart cezalıları Manuel Fernandes ve Ricardo Quaresma, Fenerbahçe derbisinde forma giyemedi. 

4 Stoperle Sahada

Beşiktaş Fenerbahçe karşısında normal mevkileri stoper olan 4 futbolcuyla sahada yer aldı. 
Fenerbahçe derbisinde stoper olan Egemen Korkmaz, Tomas Sivok, İbrahim Toraman ve Ersan Adem Gülüm ilk 11'de forma giydi. Egemen ve Sivok derbide normal mevkilerinde oynarken, Ersan sol bekte, İbrahim Toraman ise ön liberoda forma giydi. 

Holosko'ya Gündoğdu

Beşiktaş'ta bu sezon fazla forma şansı bulamayan Tanju Kayhan, siyah-beyazlı formayla ilk kez bir derbi maça çıktı. Sakatlıklar ve cezalar nedeniyle sahaya değişik bir kadroyla çıkan Beşiktaş'ta, Filip Holosko, ligde 8 maç sonra ilk 11'de görev aldı. Sakatlığı nedeniyle derbide görev alamayan Hugo Almeida'nın yerine Mustafa Pektemek forvette oynadı. 

Kartal Sakin Başladı, Kontralarla Yokladı

Karşılaşmaya Fenerbahçe taraftarının da desteğiyle istekli başladı. Sarı-lacivertliler topu ayağına alarak rakibini yarı sahasına hapsetmeye çalıştı. Beşiktaş ise kontrataklarla pozisyon geliştirdi. Maçın ilk tehlikeli atağı da Beşiktaş'ın kontrasıyla gelişti. Rakip yarı sahayı hızlı geçen Holosko, ceza sahası içinde son hamlesini yapamadı. Bu pozisyonun ardından kısa bir süre sonra yine Holosko ile başlayan Beşiktaş atağını, Fenerbahçe savunması ceza sahası içinde durdurdu. 

Yobo Savunmanın Hatasını Affetmedi

Fenerbahçe özelikle sol kanattaki Stoch'u kullanarak Beşiktaş yarı sahasında etkili olmaya çalıştı. Slovak futbolcu süratiyle karşısında oynayan Tanju'ya zor anlar yaşatırken; ilk yarının başında bir şutu savunmaya çarparak dışarı gitti. Sarı-lacivertliler'in golü ise Stoch ile başlayan atak sonrasında geldi. Stoch'un kazandığı korner sonrasında Alex'in ortasını Yobo tamamladı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 

Ataklara Slovaklar Yön Verdi!

Derbide Fenerbahçe'nin öne geçmesinin ardından Beşiktaş, Fenerbahçe yarı sahasında daha fazla görünmeye başladı. Siyah-beyazlılar özellikle Holosko'nun bulunduğu sağ kanattan atakları9nı geliştirmeye çalıştı. Fakat Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu son tercihlerinden arkadaşlarını topla buluşturamadı. Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Stoch ise rakip kalede tehlikeli olurken; arkadaşlarına verdiği paslarla da dikkat çekti.

İki Pozisyon, Bir Sakatlık

Fenerbahçe'nin önde olduğu derbinin ilk yarısında Beşiktaş'ın kullandığı korner sonrasında Egemen'in şutunu Emre, Volkan'dan önde önce çizgi önünden çıkarttı. Fenerbahçe'de ise Cristian'ın şutunda Cenk gole izin vermedi. İlk yarıda golün dışında en net fırsatlar olarak bu iki pozisyon göze çarparken; sarı-lacivertli takımda Gökhan Gönül 41. dakikada sakatlandığı için yerini Orhan Şam'a bıraktı. 

Ernst Kaçırdığına İnanamadı! 

İkinci yarıya geride olan  Beşiktaş daha etkili başladı. Siyah-beyazlılar topa hakim olarak Fenerbahçe kalesinde baskı kurmaya başladı. Özellikle Tanju'nun da desteğiyle ikinci yarıda sağ kanadı çok daha etkili kullanan Beşiktaş, 63. dakikada Ernst ile net fırsatatn yararlanamadı. Mustafa'nın pasında Volkan ile karşı karşıya kalan Alman futbolcunun vuruşu üstten dışarı gitti. Dakikalar 72'yi gösterdiğinde ise Ernst'in bir şutu üst direkte patladı. İlk yarıda Ernst'in bir şutu da faz farkla dışarı gitmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları