loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy'de 8 Mart Etkinlikleri

Kadıköy'de 8 Mart Etkinlikleri
Tarih: 07.03.2012 - 16:58
Kategori: Yerel

Kadıköy Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, her yıl olduğu gibi bu yılda Belediyedeki kadın çalışanları sabah 08.00 de mesailerine girerken, ellerinde çiçeklerle karşılayacak ve günlerini kutlayacak.

Öte yandan, 8 Mart Perşembe akşamı saat 20.00 de Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki “Anadolu Kadınları” adlı oyun Kadıköylü tüm kadınlara ücretsiz olarak gösterilecek. “Hayatı doğuran kadınlar, kendilerini yeniden doğuracaklar...” sloganını taşıyan oyun, yüzyıllar boyunca Anadolu coğrafyasının sosyo-ekonomik-kültürel yönelişine yol açan kadınların hikayelerini anlatıyor. Anadolu Kadınları Güngör Dilmen’in 2008’de yazmış olduğu “Cumhuriyetliler” bölümü ile beraber sahneye taşınıyor. İlkçağdan başlayarak, günümüze kadar Anadolu Coğrafyası üzerinde yaşamış, bazen erk olmuş bazen de erk’in yanında bulunmuş ve tarihe damgasını vurmuş kadınların hikâyeleri anlatılan oyunu, Düşevi Oyuncuları, Ferda Kaynar, Derya Cesur, Mübeccel Yalçın, Ebru Müjde ve Manolya Kul rol alıyor.

Kadıköy'deki bir başka etkinlik ise Kadıköy Belediyesi ve Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi işbirliğinde düzenlenecek. 9 Mart Cuma günü saat 13.30'da “Sanat, şiddeti sorguluyor” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen'in yöneteceği panel Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Panelde İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü av. Nazan Moroğlu, sümerolog-yazar Muazzez İlmiye Çığ, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi heykeltraş Prof. Dr. Meriç Hızal, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi ressam Prof. Dr. Mustafa Pilevneli ve Marmara Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Atlıhan konuşacak. Panelin ardından da İstanbul Üniversitesi Konservatuarı’ndan Özlem Çakman, “Kelebek Kadınlar”' adlı bir performans sergileyecek. Aynı gün saat 15.30'da ise “Uluslararası Kadın Sanatçılar Sergisi” açılacak.

Kadıköy Belediyesi'nin bir başka etkinliği ise 8 Mart Perşembe akşamı saat: 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. “8 Ünsüz Kadından Meme Kanseri” adlı ücretsiz gösteride, traji-komik olaylar hareket ve müzik eşliğinde aktarılacak.

13 Mart Salı günü saat 14.00'te de yine bir bilgilendirme toplantısı yapılacak. Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan panelde, Dr. Hilal Ünalmış Duda, Füsun Altınok ve Yücel Erdener'in konuşmacı olacak. Panelde, kadına şiddetin uluslararası boyutu, savaşta tecavüz, medyada kadın olmak ve kadının siyasette yeri konuları ele alınacak.

Barış Manço Kültür Merkezi, 6 Mart salı akşamı saat 20.30'da özel bir tiyatro etkinliğine ev sahipliği yapacak. Tiyatro Boğaziçi'nin “Bir Kadın Uyanıyor” adlı oyunu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sadece kadınlara oynanacak. Aysel Yıldırım'ın rol aldığı tek kişilik oyunda, Bir Kadının yaşadıkları ve yaşamını sorgulamasıyla uyanışı anlatılıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları