loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy'de bir binada patlama meydana geldi: 3 ölü, 1 yaralı

Kadıköy'de bir binada patlama meydana geldi: 3 ölü, 1 yaralı
Tarih: 10.10.2022 - 00:46
Kategori: Gündem

56 personel ve 19 araçla yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteren ekipler, soğutma çalışmalarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. 1 kişi ise dumandan etkilenmiş olarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

"İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Kadıköy'de meydana gelen patlama doğalgaz kaynaklı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil

İGDAŞ: Patlama olan dairede doğalgaz bağlantısı yok"

Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Özbey Caddesi’nde bulunan 3 katlı binanın üçüncü katında doğalgaz sızıntısından kaynaklandığı iddia edilen patlama meydana geldi. Patlamanın ardından binada yangın çıktı, alevlerin çevredeki 3 binaya da sıçradığı aktarıldı. 

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alındı. 

56 personel ve 19 araçla yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteren ekipler, soğutma çalışmalarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. 1 kişi ise dumandan etkilenmiş olarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Çökme riski bulunan binada arama çalışmalarına devam ediliyor.

Vali Yerlikaya: patlamada 3 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğalgaz patlamasında 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ise yaralandığını bildirdi. 

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı: 

 

"Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğalgaz patlamasında bir yabancı uyruklu yaralımız var. Bir kişi kurtarıldı. Yangın kontrol altında. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bina içinde itfaiye ekipleri arama çalışmalarına devam ediyor. İstanbul'umuza geçmiş olsun.

Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğalgaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."  

Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğalgaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."  

İmamoğlu'ndan açıklama: " İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek" ifadelerini kullandı.  

İGDAŞ: "Patlama olan dairede doğalgaz bağlantısı yoktur" 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasının ardından İGDAŞ tarafından, “Patlama olan dairede doğalgaz bağlantısı yoktur. Kamuoyunun bilgisine” açıklaması yapıldı.  

İstanbul Valiliği'nden basın açıklaması: "Ekiplerin patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır"

İstanbul Valiliği'nden, Kadıköy Fikirtepe Mahallesi'nde meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangına dair  yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Bugün saat 19.05’te, Kadıköy İlçemiz Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak 34 numaralı binada patlama ve sonrasında yangın meydana gelmiştir.

Olay yerine ivedilikle itfaiye, 112 Acil Sağlık, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

Olayda Özbekistan uyruklu (A.K.) yaralanmış olup, 112 Acil Sağlık ekiplerince sevk edildiği hastanede tedavi altına alınmıştır.

Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüş, soğutma ve arama çalışmaları başlatılmıştır.

Yapılan arama çalışmalarında maalesef, yaralı (A.K.)’nın 68 yaşındaki babası (M.K.) ile 10 yaşındaki kızı (N.K.) ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

Yaşanan elim olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyoruz.

İtfaiye, Emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."  

 

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları