loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy'de büyük alevi mitingi

Kadıköy'de büyük alevi mitingi
Tarih: 08.02.2015 - 16:47
Kategori: Gündem

Aleviler, ''Büyük Alevi Mitingi'' için bugün İstanbul Kadıköy'de İskele Meydanı'nda toplandı...

Aleviler Kadıköy Boğa ve Tepe Nautilus önünde buluşarak Kadıköy Meydanı'na yürüyecek.

Kadıköy'de büyük alevi mitingi FOTO GALERİ

Alevi örgütleri ve Eğitim-Sen tarafından organize edilen miting, “Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam için Dayanışma ve Birlik” adıyla düzenleniyor.

Mitingde çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti de yer alacak.

Yazılı açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, “12 yıllık AKP iktidarı boyunca hükümet eliyle ülkemizde hayatın her alanında adım adım bir gericileşme yaşanmıştır. Siyasi iktidarın, eğitimi ve toplumsal yaşamı dini kurallara göre biçimlendirme, farklı inanç ve kimlikleri yok sayma politikaları hızla artmaktadır.” dedi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Altıyol Boğa noktalarında toplanmaya başlayan gruplar yolları trafiğe kapatarak Kadıköy İskele Meydanına doğru yürüyüşe geçti.

14.39 Mitingde Berkin Elvan’ın annesi ve babası Çarşı ile birlikte yürüdü. Mitinge katılan Mehmet Ayvalıtaş’ın babası kürsüden Kadıköy’de buluşan on binlere seslendi.

Haber görseli

13.44 Miting başlamasına rağmen alana girişler devam ediyor. Demokratik kitle örgütleri, taraftar grupları, köy dernekleri, partiler Kadıköy Meydanı’nı doldurmaya devam ediyor.

13.23 Binler laik, bilimsel, anadilinde eğitim hakkı için Kadıköy’de, PSAKD semah ekibi sahnede semaha durdu.

12.54 Sivas Katliamı’nda ve Haziran İsyanı’nda yitirilenler anılarak saygı duruşu yapıldı.

12.47 Haziran İsyanı’nın dinamiklerinden biri olan Çarşı taraftar grubu, laik, bilimsel, anadilinde eğitim hakkı için bir araya gelen on binlerle birlikte Kadıköy’de.

12.41 SDP ve Dev-Lis de #AleviMitingi nde. Dev-Lis, “Parası olana fizik, kimya, matematik parası olmayana zorunlu zikirmatik” pankartını taşıyor.

12.39 Kürsüden Soma Katliamı’nda hayatını kaybeden işçiler anıldı. Binler tek bir ağızdan ” Taşeron çalışma yasaklansın” sloganları atıyor.

Haber görseli

12.30 Halkların demokratik Kongresi “Yaşasın inançların özgürlüğü, halkların kardeşliği” pankartıyla yürüyor.

12.10 Fikir Kulüpleri Federasyonu “Laik eğitim için karanlığın üzerine yürüyoruz. Saltanata son ver!” pankartıyla mitingde yerini aldı.

12.04 Pir Sultan Abdal Derneği Haziran İsyanı’nda yitirdiğimiz direnişçilerin pankartı ve “Madımak Utanç Müzesi olsun” talebinin yazılı olduğu pankartlarıyla yürüyüş kolunda yerini aldı.

11.38 Alevi örgütleri, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, BHH Boğa Heykeli yönünden Rıhtım’a yürüyor.

11.30 Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi, Kadıköy mitingine üzerinde 27 Ocak’ta tutuklanan yöneticileri Hasan Sınırtaş’ın fotoğrafının olduğu “Tek suçu Alevi olması” yazılı pankartla katılıyor. Hasan Sınırtaş için özgürlük talebini Kadıköy’e taşıyor.

11.25 Eğitim-Sen Numune Hastanesi önünde toplanıyor

11.00 Kadıköy’de ‘Bilimsel, laik, anadilinde eğitim mitingi” için toplanmalar başladı.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları