loading
close
SON DAKİKALAR

Kadın Cezaevi'ndeki çocuklar hayvan sevgisi ile tanışacak

Kadın  Cezaevi'ndeki çocuklar hayvan sevgisi ile tanışacak
Tarih: 19.04.2016 - 16:48
Kategori: Yerel

Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan tutuklu ve hükümlü kadınların çocukları Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliği ile hayvan sevgisiyle tanışacaklar.

Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan tutuklu ve hükümlü kadınların çocukları Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliği ile hayvan sevgisiyle tanışacaklar.

Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu’nun içinde bulunan Çocuk Kreşini gezen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar, cezaevinde kalan annelerin yanlarında bulunan çocukların hayvan sevgisiyle tanışamadıkları için kreşin bahçesine köpek kulübesi yapıldığı söylediler.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ziyaretle ilgili şunları söyledi: “ Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumları içinde bulunan Çocuk Kreşimizde 38 çocuğumuza(2-6 yaş arası) kreş eğitimi veriliyor. Ben Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve Cezaevi Savcılığımızı kutluyorum: Gerçekten özel kreşlerden bile iyi diyebileceğimiz bir mekanı çocuklarımıza sunuyorlar. Fakat çocuklarımız burada hayvan sevgisini alamıyorlar ve hatta hayvanlardan korkuyorlar. Başsavcılığımız bunu aşmak için kreşin bahçesine bir köpek kulübesi yaptırdı. Biz de Bakırköy Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barınma Merkezi’nden 2 tane biri dişi , biri erkek yaklaşık 8 aylık , kısırlaştırılmış ve sağlıklı, çocuklarımızın rahatlıkla iletişime geçebileceği, onlara zarar vermeyecek cins köpek vereceğiz. Bazıları cezaevinde doğan çocuklarımızda kreşte hayvan sevgisiyle buluşacaklar. Bakırköy Belediyesi olarak başta cezaevinde bulunan kreş ve kadınlarımız için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Çocuklarımıza, annelerine ve tüm kadınlarımıza özgürlük diliyorum. “

BAŞSAVCI VEKİLİ MUSTAFA HAKAN UYAR,”BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NE VE GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR”

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar da Bakırköy Belediye Başkanı ve Bakırköy Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduklarını belirterek şunları ifade etti: ”Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu’nda annelerinin yanlarında kalan çocuklarımıza başta Bakırköy Belediyemiz olmak üzere kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütlerinden ve gönüllülerden ciddi destek alıyoruz. Bakırköy Belediyesi’nden gelen konteynırı Mutluluk Bankası olarak adlandırdık ve gönüllülerin; çocuklarımız için bağışladığı kullanılmamış kıyafet, ayakkabı, kırtasiye malzemelerini burada yaş gruplarına göre ayrıştırıyoruz ve ihtiyacı olan çocuğumuza veriyoruz.”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları