loading
close
SON DAKİKALAR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 5 Şubat'ta Meclis’te

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 5 Şubat'ta Meclis’te
Tarih: 03.02.2015 - 18:00
Kategori: Kadın

Kadın cinayetlerini durdurmak için yıllardır mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 5 Şubat 11.00’da TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’nun toplantısına katılacak.

Kadın cinayetlerini durdurmak için yıllardır öldürülen kadınların aileleriyle beraber mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak 5 Şubat günü 11.00’da TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’nun toplantısına katılacak.

"Kadın cinayetlerinin çözümünü bu defa Meclis’te söyleyececeğiz

Kadın cinayetlerini durdurmak için yıllardır öldürülen kadınların aileleriyle beraber mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak 5 Şubat günü 11.00’da TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’nun toplantısına katılıyoruz. Adliye kapılarında, meydanlarda yıllardır kadın cinayetlerinin çözümünü söyledik. Şimdi de Meclis’te söyleyeceğiz.

Ocak ayında 20 kadın öldürüldü. Öldürülen kadınların %70’i kendi hayatlarına dair bir karar almak istedikleri için hayattan koparıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Meclis’e giderek kadın cinayetlerinin karşısında sessiz kalan sorumlulardan hesap soracağız ve görevlerini yapmaya çağıracağız.

Artık her gün kadın cinayeti haberi almak istemiyoruz. Çünkü kadın cinayetlerini durdurmak mümkün. Meclis’te çözümü biz söyleyeceğiz." şeklinde açıklama yapan platformun talepleri ise şu şekilde: 

1) Cumhurbaşkanı, Başbakan ve meclisteki tüm siyasi parti liderleri kadın cinayetlerini kınayan açıklamalar yapsın
2) 6284 sayılı koruma kanunun etkin uygulanması
3) Ceza kanununda caydırıcı ceza
4) Kadın Bakanlığı kurulması
5) Cinsiyet ve cinsel yönelim eşitliğini esas alan anayasa

Ayrıca 15 Kasım günü İstanbul’da yüzlerce kadının katılımıyla yapılan “kadın cinayetleri ve çözüm yolları” adlı Kadın Konferansta alınan çözüm önerileri kararlarını Meclis’e taşıyacağız.

1) 6284 Sayılı koruma kanunu etkin uygulanmalı, kadınların korunmasındaki tüm bürokratik engeller kaldırılmalıdır.
2) Kadın katillerine indirimler uygulanmamalı, hafifletici sebepler aranmamalı, caydırıcı ceza verilmelidir.
3) Şiddet gören kadınlara mali destek sağlanmalı, kadınların korunması için bütçeden yeterli pay ayrılmalıdır.
4) İstanbul Sözleşmesinin uygulanması sağlanmalıdır.

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları