loading
close
SON DAKİKALAR

'Kadın istihdamı arttırıldı'

'Kadın istihdamı arttırıldı'
Tarih: 11.02.2012 - 18:55
Kategori: Ekonomi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen 'Avrupa Birliği ve Türkiye'de Kadın Girişimcilik' konulu konferansa katıldı

Bakan Yazıcı konuşmasında "Kadınlarımız da ekonomimizin en önemli bileşenlerinden biridir" diyerek alkış aldı. Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı konuşmasında şunları söyledi: "Kadınlarımız da ekonomimizin en önemli bileşenlerinden biridir. Türkiye de işgücüne katılan kadınlarımızın büyük bir çoğunluğu istihdam edilmektedir. 

Bu gün itibarıyla ülkemizde 200 bini aşkın kadın esnaf ve sanatkarlarımız, 90 binden fazla tacir kadınımız bulunmaktadır. Hükümet olarak kadının çalışma hayatına katılımının önündeki engelleri kaldırmak ve kadın istihdamını artırmak içinde bir dizi tedbiri hayat geçirdik. Kadın girişimcilerin teşvik edilmesi ve yoksulluğun önlenmesi için mikro kredi uygulamasını başlattık. 

Gümrük ve Ticaret bakanlığımız bünyesinde de kadınlarımızın kooperatif çatısı altında bir araya gelerek emeklerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla 100’e yakın "Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi kurulmuştur. Bu hedefimize ulaşmada beşeri yönden büyük bir kapasiteye sahip ülkemizin kaynaklarının tam kullanılması için girişimciliğin, özellikle de kadın girişimcilerin arttırılmasıdır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları