loading
close
SON DAKİKALAR

Kadın istihdamında çarpıcı tablo

Kadın istihdamında çarpıcı tablo
Tarih: 12.02.2012 - 03:51
Kategori: Kadın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadın istihdam oranının Türkiye'de yüzde 29.4, AB ülkelerinde ise yüzde 62.1 olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel'in kadın istihdamı ile ilgili soru önergesine verdiği yanıtta kadınların işgücüne katılım oranıyla ilgili son rakamları verdi. Kadınların iş gücüne katılımlarının düşüklüğü ve kadınlar arasındaki işsizlik oranının yüksekliğinin işgücü piyasasının en kilit sorunlarından biri olduğunu söyleyen Bakan Çelik, "TÜİK'ten alınan verilere göre kadınların işgücüne katılım oranı 2011 yılı Temmuz ayı itibariyle yüzde 30.3, kadın istihdam oranı yüzde 29.4'tür. Bu rakamlar yüzde 62.1 kadın istihdam oranına sahip AB ile kıyaslandığında dikkate değer farklılıkları ortaya koymaktadır" dedi.

Bakan Çelik, sosyal politikanın amaçlarından birinin ekonomik kalkınma, sosyal eşitliği ve toplumsal uyumu sağlama noktasında dezavantajlı grup içerisinde kabul edilen kadınların istihdam oranını arttırmak olduğunu belirterek bu konuda yürütülen İŞKUR projeleri hakkında bilgi verdi. Bakan Çelik'in verdiği bilgiye göre kadın istihdamının arttırılması için İŞKUR liderliğinde dört projeye destek sağlandı. 
 
37 bin kadına sertifika, 6 bin kadına istihdam

Aktif İşgücü Programları Projesi'nde (AİPP 1) 19 bin 247, Aktif İstihdam Tedbirleri ve İşkur'a Yerel Düzeyde Destek Projesi'nde (ATİP 2) 4 bin 734, Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu'nda 9 bin 494 ve Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu'nda 3 bin 792 olmak üzere toplam 37 bin 267 kadına sertifika verildi. 
Aktif İşgücü Programları Projesi'nde (AİPP 1) 4 bin 596, Aktif İstihdam Tedbirleri ve İŞKUR'a Yerel Düzeyde Destek Projesi'nde (AİTP 2) 573, Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu'nda 928 olmak üzere toplam 6 bin 97 kadının istihdamı sağlandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları