loading
close
SON DAKİKALAR

Kadın Meclis Çalışmaları Devam Ediyor

Kadın Meclis Çalışmaları Devam Ediyor
Tarih: 14.11.2011 - 18:44
Kategori: Yerel

Meclisin son toplantısında eğitimden istihdama, kadınların sosyal hayata adaptasyonundan kent meydanında neler yapılabileceğine kadar birçok konu masaya yatırıldı.

Kent Konseyi Başkanı Reşat Atalar ve Kadın Meclisi Başkanı Ebru Ateş’in koordinatörlüğünde gerçekleşen son toplantının konukları Belediye kadın çalışanları oldu.

Halkın yönetime daha fazla katılımını sağlayacak mekanizmaları geliştiren ve halkın kendi sorunlarına sahip çıkmasını özendiren Kent Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Kadın Meclisi, bu hedef doğrultusunda yaptığı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.



Sultanbeyli’nin kalitesini ve marka değerini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen son toplantıda, Belediye kadın çalışanları eğitim, istihdam, kadınların sosyal hayata adaptasyonu ve kent meydanın daha güzel ve işlevsel hale getirilmesi noktasında görüşlerini paylaştılar.

Toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi başkanı Reşat Atalar yaptı. Kadına yönelik projeleri desteklediklerini belirten Atalar, kadınların her alanda güçlü olmalarını istediklerini söyledi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ebru Ateş’te yaptığı konuşmada: “İlçemizin sorunlarının azamiye indirilmesinde ve daha yaşanabilir bir Sultanbeyli oluşturulmasında her kesime görev düşmektedir. Sultanbeyli’de yaşayan herkesin konularla ilgili olarak düşüncesi ve bir çözüm önerisi muhakkak ki vardır. Biz de konseyimiz aracılığıyla tüm Sultanbeyli halkının bilgi ve tecrübesini bu kente katmasını, dolayısıyla sorunları birlikte çözmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Yaklaşık 35 kadın çalışanının katıldığı toplantıda, uzmanlık alanlarına göre beşerli komisyonlar oluşturulurdu. Toplantı sonunda, her komisyonun kendi dalında görüş ve düşüncelerini oluşturup bir sonraki toplantıya sunması kararlaştırıldı.

Sultanbeyli Kent Konseyi…

Yönetişim eksenli katılımcı demokrasiyi esas alan ve sivil toplumu önceleyen Kent Konseyi, İlçenin ihtiyaçlarını tartışarak yapılabilecek çalışmaları ve projeleri değerlendiriyor. Kültür-sanat, eğitim, engelliler, çevre sorunları-çevre düzeni ve trafik çalışma gruplarının kurulmasının yanı sıra ilçedeki idari kurumların, STK’ların ve Kent Konseyi Genel Kurul üyelerinin ziyaret edilmesi Konseyin çalışma alanlarını oluşturmaktadır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları