loading
close
SON DAKİKALAR

Kadın muhtarlarla otellerde yapılan toplantının masrafları nereden karşılanıyor?

Kadın muhtarlarla otellerde yapılan toplantının masrafları nereden karşılanıyor?
Tarih: 12.04.2017 - 09:18
Kategori: Gündem

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, 81 ilden kadın muhtarları İstanbul’da bir otelde toplayarak referanduma yönelik ‘evet’ propagandası yapmasını eleştirdi.

CHP’li Emir, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın, 81 ilden kadın muhtarlarla 8 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Küçükçekmece’deki Elite World Otel’de yaptığı toplantıyı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesinin gerekçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP iktidarının, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini değiştirecek içerikteki anayasa teklifine ilişkin referandumun propaganda sürecinde devletin tüm imkânlarını kullanarak ‘evet’ için çalışma yürüttüklerini kaydeden CHP’li Emir, bu durumun, hem siyasi ahlak hem de demokratik teamüller uyarınca, eşit rekabet ortamında sürdürülmesi gereken propaganda sürecine zarar verdiğini, halkın özgür iradesi sakatladığını ifade etti. Propaganda döneminde yaşananların, AKP’nin, devletin gücünü özellikle kamu görevlileri üzerinde baskı kurma yönünde kullanmaktan kaçınmadığının örnekleriyle dolu olduğunu; kamu görevi yapanların, çeşitli adlar altında toplanarak ‘evet’ propagandasına maruz bırakıldığını vurgulayan Murat Emir, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın muhtarlarla yaptığı toplantının da bunun son örneklerinden olduğunu kaydetti.

Masrafları kim karşıladı?

CHP’li Emir, Başbakan Binali Yıldırım’a söz konusu toplantıya ilişkin şu soruları yöneltti:

“-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, kadın muhtarlarla İstanbul’da yaptığı toplantı bilginiz dâhilinde mi gerçekleşmiştir?
-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kadın muhtarlara konuşma da yaptığı İstanbul’daki toplantının amacı nedir? Toplantıya kaç muhtar katılmıştır?
-İstanbul Küçükçekmece Elit World Otel’de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da katıldığı kadın muhtarlar toplantısının masrafları kim tarafından karşılanmıştır? Muhtarlar söz konusu otelde konaklamış mıdır, yoksa toplantıya katılıp aynı gün illerine geri mi dönmüşlerdir? Muhtarların ulaşım ücretleri hangi bütçeden karşılanmıştır? Toplantı kamu bütçesinden ya da bir proje kapsamında gerçekleştirilmişse kaç liraya mal olmuştur?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları