loading
close
SON DAKİKALAR

Kadına şiddete ve tecavüzlere kefenli protesto

Kadına şiddete ve tecavüzlere kefenli protesto
Tarih: 30.01.2016 - 20:07
Kategori: Kadın

Çanakkale’de CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda ’Kadına Şiddete Hayır’ eylemi gerçekleştirildi.

Çanakkale CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı, 5 gün önce İstanbul Bağdat Caddesi’nde gece 03.00 sıralarında cinsel saldırıya uğrayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B ile ilgili sosyal medyada yapılan, "O saatte orada ne işi varmış?" yorumlarını protesto etti. Eyleme gelen kadınlar kefen giyip şiddete ve tecavüzlere tepki gösterdi.

Çanakkale’de CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda ’Kadına Şiddete Hayır’ eylemi gerçekleştirildi.

Eyleme CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl ve çok sayıda kadın katıldı.

Eyleme katılan kadınlar tecavüz ve şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar için beyaz kefen giydi. Çocuk gelinlere dikkat çekmek için küçük bir kız çocuğuna gelinlik giydirilmesi dikkat çekti.

"CAYDIRICI YASAL ÖNLEMLER ALINSIN"

’Tecavüz edene iyi hal indirimi uygulayıp kadın onuruna tecavüz edemezsin’, ’Yolda yürürken sakız çiğnediğim için tecavüze uğradım. Özür dilerim’, ’Kahkaha attığım için tecavüze uğradım’, ’İnadına mini etek giyeceğim’, ’Tecavüze uğradım, kot pantolonu giydiğim için. Özür dilerim’ ve ’Sığınma evinde izimi bulan kocam tarafından katledildim’ yazılı döviz ve pankartlar taşıyan kadınlar adına konuşma yapan CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl, tecavüzün bir insanlık ayıbı ve suçu olduğunu söyledi.

Bingöl, "Ortada bir tecavüz, bir suçlu var. Bir de hayatının baharında üniversite öğrencisi taptaze bir genç kız. Bir öğrenci sabaha karşı saat 3’te nereden geliyor, nereye gidiyor diye sorgulamalar yapmak, tecavüzcüyü haklı çıkarma gayretidir. Türkiye kadına şiddette dünyada ilk sıralarda yer alırken, kadın güvenliği ve kadın ile erkek eşitliğinde en alt sıralardadır. Tecavüz davalarında uygulanan takım elbise, kravat indirimi, pişman oldum bir daha yapmam indirimleri kaldırılmalıdır. Örf, hukukun önüne geçmemelidir. Bir an önce caydırıcı yasal önlemler alınmalıdır" dedi. Eylemin ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları