loading
close
SON DAKİKALAR

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için futbol oynadılar

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için futbol oynadılar
Tarih: 05.03.2017 - 16:11
Kategori: Kadın

Denizli'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Şubesi tarafından düzenlenen '8'inci Annem Futbol Oynuyor' etkinliğinde kadınlar, şiddete dikkat çekmek amacıyla futbol oynadı.

Olea Futbol Sahası'nda Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi'nin düzenlediği, '8'inci Annem Futbol Oynuyor' etkinliğine çok sayıda kadın katıldı. TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, kadına uygulanan şiddete dikkat çekmek amacıyla sosyal sorumluluk kabul ettikleri bu etkinliği, 8 yıldan bu yana aralıksız sürdürdüklerini belirterek, şöyle dedi:

“Bu organizasyonla kadınlarımızın, sosyal ve kültürel faaliyetlerde yer alması hedeflenmiştir. Kadınlarımız ne kadar hayatın içinde olursa, ülkemizin ve kentimizin de o kadar kalkınacağına inanıyoruz. Ailelerimizin ve ülkemizin teminatı olan bütün kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum. Futbolda şiddette dahil, şiddetin her türlüsüne son vereceğimiz günlerin yakın olduğunu ifade etmek istiyorum.”

Futbol oynayan kadınlardan Ayşe Nur Doğan, “Futbol sadece erkeklerin oyunu olarak adlandırılır ama kadınlarında oynayabildiği gösteriyoruz. Herkesin Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Sare Sözata da kadınların toplumdaki önemini vurgulamak için sahada olduklarını ifade ederek, “Kadınların diğer alanlarda olduğu gibi futbolda da olduğunu göstermek istiyoruz. Burada amacımız farkındalık yaratmak, etkinlikle amacımıza ulaşmak istiyoruz” diye konuştu. 

Maç sırasında saha kenarında bekleyen çocukları ise anneleri için tezahürat yaptı.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları