loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlar alanlarda: Feminist gece yürüyüşü saat 19:30'da

Kadınlar alanlarda: Feminist gece yürüyüşü saat 19:30'da
Tarih: 08.03.2017 - 10:03
Kategori: Kadın

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tüm yurtta düzenlenecek etkinliklerle kutlanıyor.

İSTANBUL: Maltepe Belediyesi bugün Maltepe İlçe Meydanı’nda 8 Mart kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Etkinlik İstanbul Kadın Orkestrası’nın vereceği konserle sona erecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Gazeteciler Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikte ise kadın gazeteciler 15.00’da İstiklal Caddesi’ndeki Gazeteciler Lokali’nde buluşacak. Taksim’de saat 19.30’da da Feminist Gece Yürüyüşü gerçekleşecek.

ANKARA: Halkevci kadınlar, “Hayatımız ve haklarımız için kararımız hayır”; KESK’li kadınlar, “Karanlığa hayır! 8 Mart’ın aydınlığında buluşuyoruz” diyerek 8 Mart Kadınlar Günü’nde alanlarda olacak. Kitlesel eylem yapacak olan kadınlar, bugün 12.00’de Kurtuluş’ta buluşup Kolej Meydanı’na yürüyecek.

İZMİR: Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törenin ardından Kültürpark 4 No’lu Hol’e doğru yürüyüş yapılacak. Burada saat 14.00’teki söyleşinin konuğu Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Nazan Moroğlu olacak. Moroğlu, ‘Kadının İnsan Hakları’ konulu bir sunum yapacak. Kültür Park’ta saat 15.00’te Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Milletvekili Şafak Pavey, 4 gün sürecek “Kadın Emeği Fuarı”nın açılışını gerçekleştirecek. Açılışın ardından fuar Kardeş Türküler ve Candan Erçetin konseriyle devam edecek.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları