loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlar bir kez daha barış istedi

Kadınlar bir kez daha barış istedi
Tarih: 12.02.2012 - 20:50
Kategori: Kadın

Barış için Kadın Girişimi, ‘KCK’ adı altında düzenlenen operasyonlarda İstanbul’da gözaltına alınarak, tutuklanan BDP’li kadınların serbest bırakılmasını istedi.

Taksim Tramvay durağında basın açıklaması yapan Barış İçin Kadın Girişimi üyesi kadınlar, Kürtlere yönelik operasyon ve tutuklamaların derhal son bulmasını istedi. “Halklar savaş istemiyor, devlet ne istiyor” pankartını açan kadınlar, sık sık, “Savaş görüş, öldürme barış” , “Öldürmeye değil, yaşatmaya bütçe”, “Şer na aşiti” sloganlarını attı.

Eylemde konuşan Gülsüm Ağaoğlu, son yaşanan gözaltı ve tutuklamalarla hükümetin savaşın dilini meşru kıldığını belirtti. Ağaoğlu, “Başbakan egemenlerin kibriyle, Suriye’deki operasyonlara ve ölümlere seyirci kalamayacaklarını söyleyerek orada barış havarisi kesilirken, burada savaşın dilini kuruyor” dedi. Önceki gün onaylanan sınır ötesi operasyona yetki izni veren tezkerenin ölüler ve yıkıma uğratılmış bir doğa ile birbirine düşman halklar yaratacağını söyleyen Ağaoğlu, ülkede barışın tesisi için sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Operasyonların,  gözaltı ve tutuklamaların bir an önce durdurulmasını isteyen Ağaoğlu, böyle bir iklimde özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasa yapılamayacağını dile getirdi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları