loading
close
SON DAKİKALAR

'Kadınlar geleceği için 'Hayır' diyor'

'Kadınlar geleceği için 'Hayır' diyor'
Tarih: 07.03.2017 - 14:43
Kategori: Kadın

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mazlum Nurlu'nun yayımladığı mesaj şöyle:

"Bu mücadele 1910’da Clara Zetkin’le büyüyerek, 1971’de Rus kadınların ekmek ve barış grevi ile doruğa ulaşmış ve 8 Mart, kadın hak ve özgürlük mücadelesinin simgesi olmuştur.

Aradan geçen 160 yılda dünyadaki tüm gelişmelere rağmen, ülkemizde kadınlar, özellikle AKP iktidarında en çok ezilen kesim olmuştur.


Kadınlar eğitimden uzaklaştırılmış, toplumsal baskı altında çalışma yaşamından koparılarak özgürlükleri ellerinden alınmıştır.

Resmi rakamlara göre 25 yaş ve üzeri erkeklerde okuma yazma bilmeyenlerin oranı % 1,8 iken, kadınlarda bu oran % 9,2’dir. Okuma yazma bilmeyen kadınların sayısı erkeklerden 5 kat fazladır.


Türkiye’de 15 yaş üstü kadınların % 61’i ilkokul veya altı seviyede eğitim almış durumdadır.


Kadınların iş gücüne katılma oranları 1990’lı yıllarda % 36 iken, bu gün % 25’e düşmüştür.

Kadınların % 20’sinin nikahsız yaşadığı, siyasal, kültürel, ekonomik ve toplumsal baskılar halen devam etmektedir.


Tüm bunlara rağmen Kadın; Barışın, kardeşliğin, güvencesi, sosyal ve siyasal yaşamın bir parçası, toplumsal gelişmenin lokomotifidir.


Bu anlayışla Türkiye cumhuriyeti, kuruluşunun ilk yıllarında, kadın-erkek eşitliği uygulamalarına öncülük ederek ülkenin aydınlık geleceğinin kurulmasında kadınların söz sahibi olmaları sağlanmıştır.

İkinci plana itilmeye çalışılan Anadolu kadını buna HAYIR diyecektir. Cumhuriyeti, demokrasiyi, barışı, sosyal adaleti ve hukuk devletini yaşatmak için, kadınıyla, erkeğiyle bütün yurttaşlarımızın eşitlik içerisinde, ülkenin her sorununda, her güzel gününde dayanışma içinde olacağız ve çocuklarımızın kadınlarımızın, ülkemizin geleceği için 16 Nisanda yapılacak olan referandumda bir rejim değişikliğine izin vermeyeceğiz.

Hayır’lı bir gelecek için, ömrü, yaşamın bütün zorluklarına göğüs germekle geçen tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım."


Vişne Haber Ajansı



 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları