loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlar kazan kaldırdı

Kadınlar kazan kaldırdı
Tarih: 12.02.2012 - 10:56
Kategori: Kadın

SDP'li kadınlar "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü" nedeniyle devlet ve erkek şiddetine karşı "kazan kaldırarak" cadı kostümleri ile Taksim'de yürüdüler.

Tünel’den Taksim Meydanı’na kadar süren yürüyüş boyunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cinsiyetçi konuşmalarından bölümler dinletildi. Erdoğan’ı yuhlayan eylemci kadınlar yürüyüş sonunda erkek egemen zihniyete karşı içeriğinde “boyun eğmeme, mücadele” yer alan bir ‘iksir’ hazırlayarak çevredeki kadınlara dağıttılar. 

Eyleme destek veren İsveç Parlamentosu Milletvekili Amina Kakabaveh, Türkiye’de yargının tecavüz mağduru N.Ç hakkında verdiği “isteği ile birlikte olmuştur” kararını eleştirdi.  Türkçe ve Kürtçe  “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganları atan kadınlar Başbakan’ın “en az 3 çocuk” politikasını da “Bana bak Başbakan, sabrımızı taşırma, kendin yat kuluçkaya. Bir Türkçük, iki Türkçük, üç Türkçük doğurmaya” diyerek kınadılar. 

Kadınlar taşıdıkları dövizlerle Başbakan’ın “Kadın mıdır kız mıdır bilemem”, gazeteci Ali Bulaç’ın “modern kadın kolay ve ucuza ulaşılabilir” ve Engin Ardıç’ın “devrimci bacı bakımsızdır” gibi kadını aşağılayan sözlerini kınayan dövizler taşıdılar. 

Taksim Tramvay Durağı’nda SDP’li kadınlar adına basın açıklaması yapan Aylin Mert, “Kadınların yüz yüze kaldığı şiddetin sebeplerinden biri siyasal alanın devlet zoruyla felç edilmesidir. Erkek egemen sistem kendine benzemeyen her şeyi yok etmek istiyor” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları