loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlardan Gökçek'e yumurta

Kadınlardan Gökçek'e yumurta
Tarih: 02.06.2012 - 20:01
Kategori: Siyaset

Gökçek'in korumaları, protestocuları mağaza içine soktu...

Ankara Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikleri tanıtım için İzmir Caddesi'nde yurttaşları ve esnafı ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu sırada yumurtalı protestoya uğradı.

Ankara Alışveriş Festivali kapsamında, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirmek için, İzmir Caddesi'ndeki bir mağazanın önüne gelen Gökçek, yumurta atılarak protesto edildi.

Üniversite Kadın Kolektifi üyesi olduğu öğrenilen yaklaşık 20 kadının yumurta atmaları üzerine, çok sayıda yumurta isabet eden Gökçek, bir mağazaya sığındı.

Gökçek'in korumaları, protestocuları mağaza içine soktu...

Protestoyu gerçekleştirilen kadınlara Gökçek'in korumalarının müdahalesi çok sert oldu. Bir korumanın, protestocu kadına vurduğu görülürdü. Eylemi düzenleyen üniversite öğrencileri Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk önce bir mağazaya kapatıldı, ardından gözaltına alındı.

Kadınlardan destek

Bu sırada CHP Çankaya İlçe merkezinden bir grup kadının, protestocu gruba destek verdiği görüldü. Olay yerine gelen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, korumaların yurttaşların özgürlük hakkını gasp ettiğini belirterek, korumalar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Melih Gökçek mağazadan ayrıldı

Yaklaşık 1,5 saat süren protestonun ardından, koruma ve polis kordonunda mağazadan ayrılan Melih Gökçek'in üzerini değiştirdiği görüldü. Mağaza önünde bekleyen yüzlerce yurttaş, "Hırsız Gökçek" sloganları atarak, Gökçek'i bir süre takip etti. Gökçek'in arabasıyla uzaklaşmasının ardından, bir grup yurttaşın, gözaltına alınan 3 kadının götürüldüğü Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçtiği belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları