loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınların Otomobil Tercihleri

Kadınların Otomobil Tercihleri
Tarih: 11.02.2012 - 20:24
Kategori: Kadın

Kadınların otomobil beklentilerine dair ilginç bilgiler ortaya koyuyor.

kadınlar otomobil ararken en çok SUV (Sport Utility Vehicles- Sportif Amaçlı Araç-) tipi araçları tercih ediyorlar. 11.239 kadının söz konusu olduğu incelemede, arama sıralamasında %33 ile SUV tipi araçlar başı çekerken, sıralamanın devamında %28 ile hatchback, %17 sedan, %7 spor (coupe), %6 üstü açık modeller (cabriolet) ve %9 ile diğer araçlar yer alıyor. 

SUV tipi araçlar, ortalama bir otomobilden daha büyük, ama klasik bir arazi aracından daha küçük olan, böylece hem bir arazi aracı gibi görkemli, hem de küçük bir araba kadar kullanımı kolay araçlar. Tasit.com genel müdürü Birol Kabakoğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

"Kadın sürücülerin trafikte karşılaştıkları rahatsız edici durumlar düşünüldüğünde SUV tipi araçlar seçiyor olmaları akla yatkın görünüyor. Bu tür araçların reklamlarında genellikle güvenli sürüşün ön plana çıkarıldığını görüyoruz. 

Kadınlar, kendilerini ve sevdiklerinin olası bir kaza anında en çok koruyabileceğini düşündükleri araçlara yöneliyor olabilirler. Bir diğer faktör de, belki de bu araçların kadınların hayatındaki farklı rollere çok uygun olmaları. SUV tipi araçlar, geniş iç alanlarıyla iş hayatında, ailece ve çocukla birlikte, seyahatlerde, hatta maceralı bir hafta sonunda bile aktif bir yaşam tarzına oldukça uygun araçlar." En çok tercih edilen renk Tasit.com'un açıklamasına göre kadınların en çok tercih ettiği renk ise siyah. Kadınlar, arabalarda % 39 oranla araçlarda siyah rengi tercih ediyorlar. Siyahtan sonra tercih edilen renkler ise %23 beyaz, %22 kırmızı, %9 Gümüş ve %7 ile diğer renkler. Renk tercihleri ile ilgili Dupont Global Otomotiv Renk Popülarite 2011 raporuna göre, Dünya'da en çok tercih edilen renk beyaz/ inci beyazı. Siyahın hakimiyeti her ne kadar Avrupa ve Rusya'da devam etse de, global olarak beyaz/inci beyazına ciddi bir eğilim söz konusu. Trendler bu yöndeyken kadınlar neden siyahı tercih ediyor? 

Renk uzmanı Yasemin Sarı'nın açıklaması, konuya farklı bir bakış açışı getiriyor: 

"Renkler, dalga boyları ve titreşimlerine göre insan psikolojisini derinden etkiliyor. Siyah ise renk dünyasının dışında yer alıyor. Çünkü siyah tüm renklerin kaybolduğu bir alan, renk değil. Siyahın önemli bir özelliği de kamufle etme, bir şeylerin üzerini kapamadır. Kadınlar trafikte sürekli taciz altında. Kendini korumak için de erkek egemen toplumun kurallarına göre oynama gereğini hissediyor. Tabii, modanın da etkisi var, siyah klasikliğin de simgesi. Giderek kabalaşan dünyada yaşam savaşı verirken, kadın da biraz siyaha bulaşıyor elbette. Sonra da kendini baştan ayağa siyahla kapatıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları