loading
close
SON DAKİKALAR

Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti

Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti
Tarih: 06.05.2019 - 08:12
Kategori: Yaşam

Kadir Mısıroğlu bir süredir tedavi gördüğü özel hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

86 yaşında olan Mısıroğlu, bir süredir özel bir hastanede tedavi görüyordu.

Mısıroğlu'nun bugün cenazesi Çanlıca camiinde kılınacak ikindi namazı sonrası toprağa verilecek.

Hastanede açıklama yapan Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı Genel Sekreteri Ali İhsan Bahadır, "Üstadımız bir saat önce çoklu organ yetmezliğinden Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi ikindi namazına müteakip Çamlıca Camisi'nde kılınacaktır. Sevenlerine ve dostlarımıza duyurulur. İkindi namazına sevenlerini bekliyoruz. Vakfımızın Üsküdar'daki Nasuh Mehmet Efendi Camisi'nin haziresine defnedilecek" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, hayatını kaybeden Kadir Mısıroğlu için sosyal medya hesaplarından başsağlığı nesajı yayınladılar...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabineden isimler hayatını kaybeden tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu için başsağlığı mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi..

Mısıroğlu, 31 Ağustos 2017'de Twitter'dan canazesiyle ilgili vasiyetini açıklamıştı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen sonrası attığı tweette, "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin" notunu düşmüştü.

Kimdir?

24 Ocak 1933'te doğan Kadir Mısıroğlu ilk ve orta öğrenimini Akçaabat'ta, lise öğrenimini Trabzon Lisesi'nde tamamladı. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Öğrencilik yıllarında çeşitli "talebe yurtları" açtı. Gençlik yıllarında çeşitli gazete ve dergilerde takma adlarla yazılar yayımladı. 1964 yılında Sebil Yayınevi'ni kurdu ve "Lozan Zafer mi, Hezimet mi?" kitabının birinci cildini bu yayınevinin ilk kitabı olarak yayımladı.

“Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’a hakaret eden, Atatürk düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu, Mısıroğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinde bir televizyon kanalında, sokak röportajına katılan vatandaşların, AKP’ye yol ve köprü yaptığı için oy verdiklerini söylemeleri için “Demiyor ki dindar olduğu için rey verdim. Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın ben razıyım” diye konuşmuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları