loading
close
SON DAKİKALAR

Kadriye Moroğlu Lisesi'nde taciz davasında sanık öğretmenden savunma: 'Tanıkla sendikamız farklı'

Kadriye Moroğlu Lisesi'nde taciz davasında sanık öğretmenden savunma: 'Tanıkla sendikamız farklı'
Tarih: 14.03.2019 - 15:55
Kategori: Gündem

Kadriye Moroğlu Lisesi'nde, iki yıl önce bir öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan coğrafya öğretmeninin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde, öğrenci olduğu dönemde coğrafya öğretmeni tarafından tacize uğradığı iddiasıyla bir öğrencinin açtığı davanın ikinci oturumu bugün Küçükçekmece 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

TANIK ÖĞRETMEN: SANIK, SIK SIK ÖĞRENCİYİ DERSTEN ÇIKARARAK ÇALIŞMA YAPACAĞINI SÖYLÜYORDU

Cumhuriyet'ten Onur Şahin'in haberine göre duruşmada öğrenci ve öğretmenler tanık olarak dinlendi. Olayın yaşandığı dönemde Kadriye Moroğlu Lisesi'nde görevde bulunan bir öğretmen, mağdur lehine tanıklık yaptı. Tanık öğretmen, "E. ile S. öğretmeni bir kez konuşurlarken gördüm. E.'nin morali bozuktu. Sonrasında da sık sık konuşurlarken gördüm. E.'yi yakından tanıyordum. Mutlu ve başarılı bir öğrenciydi. Kendisini mutsuz gördüğüm için bu durum dikkatimi çekti. Ayrıca sanık öğrenciyi sık sık dersten çıkararak birlikte çalışma yapacaklarını, görevli olduğunu söylüyordu. Hatta ben bu durumu okul müdürüyle görüştüğümde okul müdürü bana 'Bu durumla ilgili bir şikayet var, dersten öğrenci çıkarılmasın' dedi. Ayrıca E.'den başka her derste iki üç kız öğrenciyi dersten çıkardığını biliyorum" ifadelerini kullandı.

"E.'Yİ 'ŞİKAYET EDERSEN ÜZÜLÜRSÜN' DİYE UYARDI"

E.'nin eski okul arkadaşı B. ise, sanık coğrafya öğretmeninin E.'ye şikayetçi olması durumunda kendisinin de "üzüleceği" uyarısında bulunduğunu kaydetti. B. ayrıca sanık öğretmenin, öğrencilerini birlikte içki içmeye davet ettiğini söyledi.

"DİLEKÇEYİ BASKI ALTINDA DOLDURDUM"

Bir başka tanık öğrenci M. daha önce dosyaya sunduğu beyan dilekçesini sanık öğretmenin isteği üzerine baskı altında doldurduğunu söyledi. M., "Dilekçeyi yazdığım esnada olaylardan haberdar değildim. Bu belge sadece okul müdürlüğüne verilecekti. Sonrasında şu anki dosya içerisine girmiştir. Dilekçe içerisindeki beyanlar doğru değildir. Okulda baskı altındaydım." dedi. M. de sanık öğretmenin kendisini içki içmeye davet ettiğini ve koridorlarda kız öğrencilerle ilgili cinsel içerikli sohbetler yaptığını dile getirdi.

SANIK: TANIK ÖĞRETMEN BAŞKA SENDİKADAN

Duruşmada savunma yapan sanık, mağdur ile arasındaki mesajlaşmaları ve tanık B.'nin ifadelerini kabul etti ancak 'tehdit ve 'taciz' kastının bulunmadığını söyledi. Sanık, tanık öğretmeni ise farklı sendikadan olduğu için kendisi hakkında yalan beyanda bulunmakla suçladı. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğün davaya müdahil oldu. Duruşma 27 Haziran'a ertelendi.

DURUŞMA SONRASI BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Duruşma sonrası E.'nin ailesi ve arkadaşları Küçükçekmece Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya TKH'nin desteklediği bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aysel Tekerek, Atakent Mahalle Muhtarı Halime Totkanlı da katıldı. E.'nin annesi Melek Kırhan, "Bu dava sadece benim kızımın davası değil. Bu dava istismara uğrayan bütün yavrularımızın davası. Susmayacağım, susturamaycaklar. Bizler beş paralık insanlar değiliz. Sonuna kadar mücadele edeceğim." dedi. E.'nin Avukatı Neziha Eken ise "Sanık, olayı sendikalar arasın bir durummuş gibi açıklamalar yaparak siyasi bir zemine çekmeye çalıştı. Sanık o yüzden Eğitim Bir Sen'li olduğunu vurguluyor. Yargılamayı bu şekilde etkileyebileceğini düşünüyor. Başka sığınabileceği bir şeyi yok çünkü." diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları