loading
close
SON DAKİKALAR

Kadriyegül Sardoğan'ın ''Kırmızı'' suluboya resim sergisi açıldı

Kadriyegül Sardoğan'ın ''Kırmızı'' suluboya resim sergisi açıldı
Tarih: 26.02.2019 - 16:35
Kategori: Kültür & Sanat

Ressam Kadriyegül Sardoğan'ın “Kırmızı” isimli suluboya resim sergisinin açılışı yapıldı.

Eğitim-İş Sendikası üyesi Ressam Kadriyegül Sardoğan'ın “Kırmızı” isimli suluboya resim sergisi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılışa; İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Eğitim-İş İl Başkanı Mehmet Yeşildağ, Eğitim-İş Maltepe İlçe Başkanı Güven Doğan, Eğitim İş eski MYK Üyesi Ahmet Güngör katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kadriyegül Sardoğan, şunları söyledi:

""Resmine biraz ara ver Kadriye" dedi değerli hocam Burhan Özer. Neden hocam? "Bazen hiçbir şey yapmamak çok şey yapmaktır. Şimdi sen bırak kağıdın çalışsın. Suluboyanın sana vereceği sürprizleri bekle..." dedi. "Şimdi biraz acele et Kadriye" dedi hocam. İyi ama suluboya aceleye gelir mi? Hani sabırla beklemek gerekirdi...

Bazen geri dönüşü olmayan hatalar yaparız. Bazen korkar karşımıza çıkan sürprizleri kaçırırız. Bazen olmayacak durumları ve kişileri değiştirmeye çalışırız. Her şeyi kontrolümüz altında tutmaya çalışırken ne çok yorulduğumuzu çok geç anlarız. Yaşam pratiklik ve tecrübe gerektiriyor. Ve bunu kazanmak çok zaman alıyor. Suluboya yaşamın provası gibi. Hatta kendisi gibi. Hatayı affetmiyor. İlgisizliği sevmiyor. Doğru ve yerinde kararlar almayı, pratik olmayı, bazen hızlı olmayı bazen sabırla beklemeyi gerektiriyor... Tıpkı günlük yaşamımızda olduğu gibi... Bu yoğun çabanın sonunda sizi şiirsel, şeffaf, naif bir dünyanın içine alıyor... Sizi gerçek yaşamın kurallarından soyutlayıp son derece özgür olduğunuz bir dünyaya sürüklüyor. Bu sergiyle size bu dünyamın kapısını açtım. Hoş geldiniz."

Sergi, 4 Mart'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kadriyegül Sardoğan kimdir?

Bursa, İznik'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İznik'te tamamladı. Lisede İleri Fen Bölümünde okurken, zihnindeki varoluşsal sorularına cevap bulabilmek için İlahiyat okumaya karar verdi. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tamamladı. Daha sonra bilgisayar ve fotoğraf üzerine eğitimler aldı. Anadolu Üniversitesi'nde fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimi aldı. Halen İstanbul üniversitesi'nde Coğrafya öğrenimine devam etmektedir.

Öğretmenlik mesleğinden geriye kalan zamanlarında fotoğraf çekmekte ve resim yapmaktadır. En büyük tutkusu olan suluboya eğitimini Burhan Özer Atölyesi'nde almaktadır.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları