loading
close
SON DAKİKALAR

KAGİDER Başkanı Oktar: 4.1 milyon kadın kayıt dışı çalışıyor

KAGİDER Başkanı Oktar: 4.1 milyon kadın kayıt dışı çalışıyor
Tarih: 30.10.2016 - 11:03
Kategori: Kadın

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, Türkiye'de 4.1 milyon kadının kayıt dışı olarak istihdam edildiğini söyledi.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, Türkiye'de 4.1 milyon kadının kayıt dışı olarak istihdam edildiğini söyledi.

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) tarafından düzenlenen bir toplantıya katılmak üzere kente gelen KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Türkiye'de 8.1 milyon kadının istihdama dahil olduğunu ancak, 4.1 milyon tanesinin kayıt dışı olduğunu söyledi. Oktar, "Kayıt altındaki kadınları toplasak bir İzmir nüfusu oluşmuyor. O yüzden gidecek çok yerimiz var" dedi. Türkiye'de 105 bin kadın girişimci bulunduğunu aktaran Oktar, "Bu oran toplam girişimcilerin yüzde 8'i ediyor. Kadınların sadece yüzde 1'i dünyada istihdama katılsa 85 milyar dolar ekonomik artış sağlanıyor. Eğer sadece 2025 yılına kadar kadınlar, erkeklerle eşit şekilde iş hayatına katılırlarsa dünya ekonomisine ABD ve Çin büyüklüğünde ekonomi dahil olacak" diye konuştu.

"ENDONEZYA ÖNÜMÜZDE"

Teknolojik gelişim ve dijitalleşme süreciyle dünyada bir değişim sürecinin başladığını anlatan Sanem Oktar, şunları kaydetti:

"Dünya Cinsiyet Uçurumu Raporu'na göre Türkiye sondan 16'ncı sırada. Yani 142 ülke arasından sondan 16'ncı sıradayız, Endonezya bizim önümüzde. Ama bir değişim var artık. Teknolojik gelişimin yanı sıra özellikle dijitalleşmeyle beraber artık zaman ve mekan arasında bağlantı kalmadı. İlk defa çağımızda kadın ve erkek fırsatlara bu kadar eşit uzaklıktalar. İnternet sayesinde bilgiye ulaşım artık çok daha kolay. Kadınların çoğunun evde olduğunu düşünüyoruz ama evde internet ile dünyaya bağlılar. Dolayısıyla bu fırsatı iyi kullanmak lazım. Biz girişimcilik yoluyla kadını güçlendirmek için çalışıyoruz. Kadınları sadece girişimcilikle ve ekonomik olarak değil, sosyal ve politik olarak da geliştirmek istiyoruz. Çünkü ancak kadınları karar alma mecralarına dahil edersek o zaman bu düşünce değişikliğini sağlayacağız."

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları