loading
close
SON DAKİKALAR

Kamer Genç'in ölümünün 5. yılı

Kamer Genç'in ölümünün 5. yılı
Tarih: 22.01.2021 - 09:48
Kategori: Gündem

Eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ölümünün üzerinden 5 yıl geçti.

Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç bundan 5 yıl önce tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Kamer Genç, 1940'da Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de doğdu. 1960'da Ankara'da Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. Ancak okulun tamirata alınması nedeniyle öğrenimine bir süre Tunceli Lisesi'nde devam etmek zorunda kaldı. Ardından Maliye Okulu'na geri döndü. 1966'da şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olan Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı. 1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazandı. 1974-1976 yılları arasında Paris'te bulundu. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. Danıştay'daki görevi 12 Eylül'ün ardından son bulan Genç, 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne ve Başkanlık Divanı kâtip üyeliğine seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Danışma Meclisi'nde adaylığı veto edildi. 1983-1987'de mali müşavirlik yaptı. Ardından 4 dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1995'e kadar, 1996'dan 1999'a kadar ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı. Ardından 2002 seçimlerinde DYP'nin barajın altında kalmasıyla milletvekili seçilemedi. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili oldu. 1 Haziran 2010 tarihi ile birlikte eski partisi CHP'ye geri döndü.

2015 yılında bir süre pankreas kanseri tedavisi gören Kamer Genç 22 Ocak 2016 tarihinde tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi vasiyeti sebebiyle Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de Türk Bayrağına sarılarak defnedildi.

Sevim Genç ile evli olan Kamer Genç iki çocuk babasıydı.

Gülen tehlikesine dikkat çekmişti
Kamer Genç, 2009'da Meclis Genel Kurulu'nda Fethullah Gülen tehlikesine dikkat çeken bir konuşma yapmıştı. Genç'in konuşması dönemin iktidar milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Kamer Genç Fethullah Gülen için AKP milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söylemişti:
"Ben bu kürsüde laik Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütünlüğünü koruyacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ettim. Buradaki tüm milletvekilleri de yemin etti. Türkiye Cumhuriyeti anayasasında devrim kanunları yürürlükteyken bir kadın bakanın tarikat söylemlerine katılması beni rahatsız ediyor. 

Amerika'ya giden AKP'li vekiller Fethullah Gülen'i ziyaret ediyor. Kimdir bu arkadaşımız, sermayesi nereden geliyor araştıralım. Yarın bunun en büyük zararını siz çekeceksiniz. Bir tehlike var. Rejim gidiyor. Türkiye çok ciddi dönüşüm içinde."

İşte Kamer Genç'in o konuşması: 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları