loading
close
SON DAKİKALAR

Kamu Avukatlarının Talepleri Acilen Karşılanmalıdır

Kamu Avukatlarının Talepleri Acilen Karşılanmalıdır
Tarih: 20.01.2023 - 23:56
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu; Bu hak yıllardır talep edilmesine rağmen verilen sözler tutulmamış, aksine yüzdelik olarak verilen zamlar neticesinde aldıkları ücretlerde makas günden güne açılmıştır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Merkez yönetim kurulu yaptığı açıklamada;

"Adaletli bir ülke yönetiminin asli unsurlarından olan kamuda çalışan avukatlar, yıllardır söz verilen kariyer meslek, özlük ve çalışma şartlarını iyileştirilmesini beklemektedir.

Cumhurbaşkanı tarafından 2019 yılında açıklanan yargı reformu strateji belgesinde kamu avukatlarının “Kamu Avukatlarının çalışma esaslarına ve özlük haklarına yönelik iyileştirilme yapılacaktır” sözü verilmiştir.

Bu taahhüdün uygulanması ise 2 yıl süre ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bırakılmış ancak, uygulama takvimi süresinde 6 Yargı Paketi kanunlaşmasına rağmen Kamu Avukatlarına yönelik hiçbir çalışma yapılmamıştır.

TBMM’ye sunulan 7. Yargı Paketi’nde ise Kamu Avukatlarına özlük hakları ve çalışma koşullarına yönelik bir çalışma yapılmayacağı görülmüştür.

Kamu Avukatları, diğer yargı çalışanları ile aynı eğitim ve yeterliliklere sahip olmasına rağmen diğer yargı çalışanlarının aldıkları ücretin çok altında kalmaktadır. İcra ettikleri işin itibarına uygun bir ücret alma talepleri, Anayasa’nın 55. maddesinde geçen adaletli bir ücret belirlenmesi ilkesine göre Anayasal bir haktır.

Bu hak yıllardır talep edilmesine rağmen verilen sözler tutulmamış, aksine yüzdelik olarak verilen zamlar neticesinde aldıkları ücretlerde makas günden güne açılmıştır.

İcra ettikleri meslek ve üstlendikleri riskler göz önüne alınarak, 30 yıldır haklı mücadelelerini sürdüren Kamu Avukatlarının talepleri acilen meclis gündemine alınarak hak ettikleri özlük haklarına, çalışma standartlarına ve statülerine kavuşturulmalıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları