loading
close
SON DAKİKALAR

Kamu Konfederasyonları Platformu Ankara'da toplandı eylem kararı aldı; Toklar masasında açların kaderi belirlenemez!

Kamu Konfederasyonları Platformu Ankara'da toplandı eylem kararı aldı; Toklar masasında açların kaderi belirlenemez!
Tarih: 19.08.2023 - 11:34
Kategori: Sendika

Kamu Konfederasyonları Platformu bileşenleri; 22 Ağustos’ta 1 günlük iş bırakma kararının yanında eş zamanlı Saat 12.00’de Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

Bugün Ankara'da, Anadolu Sen Konfederasyonu, Bask Konfederasyonu, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Çalışan-Sen Konfederasyonu, Hak-Sen Konfederasyonu, Hür-Sen Konfederasyonu, Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu, Tüm Emekliler Sendikası, Yurt Sen Konfederasyonu'ndan oluşan Kamu Konfederasyonları Platformu Ankara Akar Olelde toplanarak ortak bir dizi eylem kararı aldılar. 

Kamu Konfederasyonları Platformu bileşenleri; 22 Ağustos’ta 1 günlük iş bırakma kararının yanında eş zamanlı Saat 12.00’de Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve örgütlü oldukları tüm illerde eş zamanlı basın açıklaması yapılacaklar.

Kamu Konfederasyonları Platformu Sözcüsü Mehmet Yeşildağ toplatı sonrası ortak açaıklamayı kamuoyuyla paylaştı;

"EMEĞİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN BİRLİKTEYİZ!

7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri çerçevesinde Kamu İşveren Heyeti 2024 ve 2025 yılları için utanç zammını açıkladı.

İktidar, ilk teklifini revize ederek 2024 yılı için %15+%10, 2025 için ise %6+%5 oranında değiştirmiştir. Hakem Heyeti Kuruluna gitmesi ve buradan çıkan kararın değişmeyeceği ortadadır. Bugünden geriye Sözde Toplu Sözleşme süreçlerine ve Hakem Heyetine baktığımızda tablo çok iyi anlaşılmaktadır.

İktidar, masadaki sarı sendikanın varlığından da güç almaktadır. 17 Ağustos itibariyle ise hükümet sadece yüzde 2’lik bir oynama yaparak ikinci teklifini sunmuştur. Bu rakam, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sonra ekonomi konusunda en yetkin kurum olan Merkez Bankası’nın enflasyon öngörüsünden bile yüzde 10 aşağıda kalmış, yöneticiler kendileriyle çelişmiştir.

4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının neredeyse 40 bin TL ulaştığı, büyükşehirlerdeki kira ortalamasının en düşük memur maaşının 3’te 2’si ettiği, temel gıda ürünlerindeki günlük fiyat artışları karşısında market çalışanlarının etiket değiştirmeye bile yetişemediği, vergi; harç ve cezaların neredeyse her ay keyfi olarak artırıldığı, Cumhurbaşkanı’nın kendi maaşına bile yüzde 39 zam yaptığı bu yüksek enflasyon ortamında memura ve memur emeklisine önümüzdeki sene için toplamda yüzde 24’lük bir zam teklif edilmesi trajikomiktir.

Üstelik memur ve memur emeklilerinin aileleri de hesap edildiğinde bu rezil teklif, ülke nüfusunun neredeyse 4’te birini açlığa mahkûm etmektir. Memurun geçinememesi ve borç batağına daha da saplanmasıdır. Toplumdaki itibarını daha da kaybetmesidir. Memurun büyükşehirlerden kaçmak zorunda kalmasıdır. Kamudaki işçi-memur ücreti konusunda kurulan ters orantı nedeniyle kamuda çalışanların cezalandırılmasıdır.

Elbette daha önceki sözde TİS dönemlerinden bildiğimiz üzere bu iki teklif, ortaya koyulan tiyatronun ilk perdesidir. İkinci perde ise muhtemeldir ki Kamu Hakem Heyeti’nde olacaktır.

Biliyoruz ki bu oyun; TÜİK’in gerçek dışı enflasyon rakamları, daha önceki dönemlerde mikrofon açıkken “İyi ki işi çok uzatmadık” diye ağzından kaçıran sarı sendikaların teslimiyetçi tavrı ve iktidarın kamu emekçisini sadece seçimden seçime hatırlamasının bir sonucudur.

Bu masa adil değildir! Masada 5 yıldır ve 2 seçimdir sözü verilen 3600 ek gösterge yoktur. Masada yıllardır vaadedilen emeklilik iyileştirmeleri yoktur. Masada kamu emekçisinin ekonomik, sosyal, özlük haklarının adı bile yoktur!

Toklar masasında açların kaderi belirlenemez!

Bu acemice oyunu sahneleyenler, son perdede alkış değil haklı bir tepki göreceğini bilmelidir.

Emek dünyasında tarih, her zaman değil; sadece emekçiler örgütleninceye kadar tekerrür eder; bu kez tekrara izin vermeyeceğiz!

Bu bilinç ve kararlılıkla; emeğin onurundan yana taraf olan kamu konfederasyonları olarak gücümüzü ve aklımızı birleştiriyoruz. Kamu emekçisine sefaleti reva görenlere, bizi ve haklarımızı görmezden gelenlere karşı

Kamu Konfederasyonları Platformu bileşenleri olarak; 22 Ağustos’ta 1 günlük iş bırakma kararının yanında eş zamanlı Saat 12.00’de Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve örgütlü olduğumuz tüm illerde basın açıklaması yapılacaktır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları