loading
close
SON DAKİKALAR

‘Kamuoyu polis tarafından yanlış yönlendiriliyor’

‘Kamuoyu polis tarafından yanlış yönlendiriliyor’
Tarih: 22.02.2016 - 10:06
Kategori: Gündem

Sarıyer'de karakola saldırıda bulunduğu iddiasıyla vurulan Yılmaz Öztürk yaşamını yitirdi

Sarıyer’de karakola patlayıcı ile saldırıda bulunduğu iddiasıyla göğsünden vurulan 20 yaşındaki Yılmaz Öztürk yaşamını yitirdi. Karakol ile Yılmaz Öztürk’ün vurulduğu yer arasındaki en az 500 metre bulunması soru işaretleri yaratırken ailesi polisin kamuoyunu yanıltmak istediğini söyledi.

Sarıyer Küçük Armutlu’da bulunan Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi’ne önceki gün akşam saatlerinde iddiaya göre el yapımı patlayıcı ile saldırı gerçekleştirildi. Polislerin karşılık vermesi üzerine saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Yılmaz Öztürk göğsünden vuruldu. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Öztürk, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ailenin avukatı Cemal Yücel, “Bu çocuğun hiçbir şekilde militan bir özelliği yoktur. Bu konularda karakola bomba atacak birisi değildir. Bu bilgiler tamamen yanlıştır. Kamuoyu polis tarafından yanlış yönlendirilmektedir. Karakol ile çocuğun öldürüldüğü yer arasında 600-700 metre var. Karakola saldırı olsaydı bu çocuk 700 metre mesafede öldürülmezdi. Daha yakınında bu olay olması gerekirdi” dedi.

‘Kendim bulacağım’

Sarıyer’de evlerindeki arama sırasında polis silahından çıkan kurşunla öldürülen Dilek Doğan’ı anımsatan baba Hüseyin Öztürk ise, “Daha önce Dilek Doğan’ın başına gelen benim oğlumun başına da geldi. Her ikisi de masumdur. Onların bahsettiği gibi herhangi bir örgütle ilişkileri olmadığı gibi işine giden gelen bir çocuktu. Maalesef zor konuşuyorum ama ben artık bu şehirde, bu ülkede yaşamaktan korkmaya başladım. Ama elimden geldiği kadarıyla, ömrüm var olduğu sürece, zaten yaşamanın da bir anlamı kalmadı benim için, o karakolda o çocuğa kurşun sıkan polisi kendim bulacağım” diye konuştu.

Cumhuriyet - Ali Açar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları