loading
close
SON DAKİKALAR

'Kamuya ait 31 milyon metrekare taşınmaz satışa çıkarıldı'

'Kamuya ait 31 milyon metrekare taşınmaz satışa çıkarıldı'
Tarih: 19.03.2021 - 17:41
Kategori: Gündem

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu kaynaklarının ve taşınmazlarının "özelleştirilerek sermaye peşkeş çekilmeye devam edildiğini" açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Memleketi parsel parsel satmaya doyamadılar. Daha önce iki günde kamuya ait 402 milyon 11 bin 24 metrekare taşınmazı sermayeye peşkeş çektiler. Şimdi de Ankara başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok ilinde kamuya ait 31 milyon 16 bin 486 metrekare yüzölçümlü taşınmaz özelleştirilerek satışa çıkarıldı" diye konuştu.

Candan, "Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, kamuya ait Ankara, Amasya, Eskişehir,  İstanbul,  Kütahya, Elazığ,  Iğdır, Kars, Ağrı, Edirne, Tekirdağ, Antalya, Adana ve Samsun’da toplamda  31 milyon 16 bin  486 metrekare yüzölçümlü taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirmek için yatırımcılara duyuru yaptı" dedi.

"Ankara’da 4 milyon 353 bin 371 metrekare yüzölçümlü taşınmaz satışa çıkarıldı"
Candan, bakanlığın Ankara’da ise Yenimahalle ve Gölbaşı'nda toplamda 4 milyon 353 bin 371 metrekare yüzölçümlü taşınmazı satışa çıkardığını bildirerek, sözlerine şöyle devam etti:
"Kamuya ait araziler bir bir özelleştirilerek satılıyor. Daha önce de Çevre Bakanlığı kamuya ait taşınmazları satışa çıkarmıştı, şimdi de Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu arazilerini peşkeş çekiyor. Bu bakanlıkların giderayak son satışları mı acaba, el insaf artık. Kıyılarımızı, ormanlarımızı altın şirketlerine peşkeş çekenler, kamuya ait taşınmazları da elden çıkarmaya başladı. Büyük satışlar söz konusu, bu satışların arkasından rant odaklı plan değişiklikleri gelecektir. Bu süreci de yakından takip edeceğiz. Kamusal kaynaklarımızın ve varlıklarımızın sermayeye peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız. Sürecin peşini bırakmayacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları