loading
close
SON DAKİKALAR

'Kan dursun, siyaset konuşsun!'

'Kan dursun, siyaset konuşsun!'
Tarih: 19.06.2012 - 17:46
Kategori: Siyaset

EDP basın açıklamasıyla 'silahlar sussun, siyaset konuşsun' mesajı verdi...

EDP (Eşitlik ve Demokrasi Partisi) Genel Başkanı Ferdan Ergut yapmış olduğu basın açıklamasıyla PKK ile Türkiye arasındaki savaşın durması gerektiğine dair mesajlar verdi.

Genel Başkan Ergut'un açıklamaları şöyle:

'Türkiye yeniden kanlı bir çatışma ortamına giriyor. Şu anki verilere göre en az 18 gencimiz, 18 insanımız yaşamını yitirdi. Acımız büyük. Ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyoruz.

Çok açık ki, Türkiye yeni acıların eşiğinde. Tüm barış çağrılarının karşılıksız kalması demokratik kamuoyunu kaygılandırıyor. Akan her damla kan Türk ve Kürt halklarının ortak geleceğine darbe vuruyor. Halklar arasında nefreti körüklüyor. Artan şiddet, toplumda yeni gerilimlerin ve çatışmaların doğması ortamını hazırlıyor.

Diyalog ve müzakere ile çözülemeyecek hiç bir sorun yoktur. Bugün yapılması gereken ilk şey, silahları susturmak, siyaseti yeniden ve belirleyici bir şekilde devreye sokmaktır. Çünkü bu sorun askeri olmadığı için, çözümü de askeri değildir.

Acil ve koşulsuz olarak yapılması gerekenler şunlardır:

- PKK ateşkes ilan etmeli ve saldırılarını durdurmalıdır.
- Askeri operasyonlar durdurulmalıdır.
- Hükümet ve muhalefet Kürt sorununun çözümü için somut önerilerden oluşan ve takvime bağlanmış bir yasal düzenlemeler paketi hazırlamalı ve bunu kamuoyu ile paylaşmalıdır.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak, başta siyasi partiler olmak üzere herkesi, demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, aydınları, sendikaları, barış girişimlerini, yeni canları kaybedeceğimiz çatışmaları önlemek için harekete geçmeye çağırıyoruz. Demokratik bir ortamda barışın sağlanması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

Türkiye’de eşitlik içinde birarada yaşama kararlılığındaki demokrasi ve özgürlük güçlerinin ortaklığı bizi uçurumun eşiğinden döndürecek olan yegane güçtür.

Hükümete ve Meclis’teki partilere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Demokratik kamuoyunun sürece dair önerilerini ve uyarılarını dikkate alın. Belirsizlik ve oyalama taktiğini terk edin. Barışçı çözümden yana olmayanları beklemeyin. Güven yaratıcı somut adımlar atın.
Yeter! Artık kan dökülmesin, şiddet son bulsun...'

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları