loading
close
SON DAKİKALAR

Kanal İstanbul için belirlenen bilirkişilere itiraz

Kanal İstanbul için belirlenen bilirkişilere itiraz
Tarih: 17.01.2021 - 10:59
Kategori: Gündem

Rant ve talanın projesi Kanal İstanbul’a karşı açılan davada belirlenen bilirkişi heyetine TMMOB itiraz etti. Heyetteki bazı isimlerin değişmesi gerektiğini belirten TMMOB, mahkemeye verdiği dilekçede tarafsız ve objektiflik vurgusu yaptı.

İktidarın ‘çılgın proje’ olarak adlandırdığı Kanal İstanbul’a karşı açılan davada mahkemenin belirlediği bilirkişilere Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) itiraz etti. Davanın görüldüğü İstanbul 10. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na itiraz dilekçesi veren TMMOB, heyette yer alan bazı isimlerin tarafsız ve objektif olmadığına dikkat çekti.

Mahkemenin belirlediği 15 kişilik heyette, iktidara yakınlığıyla bilinen, siyanüre evet diyen, öğrenciyi tehdit ettiği iddia edilen akademisyenler bulunuyor.
TMMOB verdiği dilekçede; heyetin, Kanal İstanbul Projesi’nin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu için danışmanlık hizmeti sunan İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi kadrosunda bulunan öğretim üyelerinden tayin edilmesine vurgu yaptı.

Mahkemenin bilirkişinin tarafsızlığını sağlamak adına gerekli tedbirleri alması zorunluluğu olduğuna dikkat çekilen dilekçede, “Açıklanan sebepler bakımından seçilen bilirkişilerin tarafsız bir rapor tanzim edemeyecekleri görüldüğünden; belirtilen bilirkişilerin öncelikle bu nedenle görevden alınmaları ve yerlerine yeni bilirkişi görevlendirmelerinin yapılması gerekmektedir” dendi.

Öte yandan dilekçede, bilirkişi heyetinde yer alan Prof. Dr. Abdullah Karahan ile Doç. Dr. Halit Özen’in de dava konusu projeye ilişkin görüşlerini açıklayarak tarafsızlıklarını kaybettikleri vurgulandı.

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları