loading
close
SON DAKİKALAR

Kapadokya Turistlerin Vazgeçilmezi

Kapadokya Turistlerin Vazgeçilmezi
Tarih: 05.03.2012 - 15:06
Kategori: Seyahat

Kültür ve doğa turizminin en önemli merkezlerinden Kapadokya bölgesi, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Kapadokya bölgesini görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, bölgede etkili olan kar yağışına ve yarım metre kara aldırmadan gezilerini sürdürüyor.

Bölgede yer alan peribacaları ile kayadan oyma kilise ve şapellerin yer aldığı müze ve vadileri yaya olarak gezen turistler, sabahın erken saatlerinde kaldıkları otel ve pansiyonlardan çıkarak güneşin doğuşu ile sıcak hava balon turlarına katılıyorlar.

Yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da soğuk havaya rağmen turistlerin ilgisini çeken ve genelde Göreme ile Çavuşin beldelerinden kalkan sıcak hava balonları, rüzgar yönüne göre çeşitli mevkilere iniş yapıyor.
Turistler, bin metreye kadar yükselen balonlardan, Zelve, Paşabağları, Göreme, Uçhisar ile Cevizli mevkileriyle Güvercinlik, Güllü ve Aşk vadilerindeki seyri doyumsuz manzarayı gökyüzünden izleyebiliyor.

Kapadokya Kaya Balloons Genel Müdürü Murat Çoban, yılın 12 ayı bölgede uçuşlar düzenlediklerini ifade ederek, yerli ve yabancı turistlerin yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da balon turlarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Turistleri kaldıkları otellerden cip ve minibüslerle uçuş bölgesine getirdiklerini anlatan Çoban, misafirlerini kahvaltı ikramı yaptıktan sonra balona aldıklarını ifade etti. Çoban, yaklaşık 1 saat süren uçuşun ardından da misafirlerine uçuş sertifikalarını dağıttıklarını belirtti.

Uçuşlardan memnun kalan turistler ise doğa harikası peribacalarını yeryüzünden görmenin güzel olduğunu ancak gökyüzünden daha hoş bir manzarayla karşılaştıklarını ifade etti.
Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesinde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret eden ve beyaz örtüye bürünen peribacalarının bol bol fotoğrafını çeken Brezilyalı, Fransız, Yunan ve Japon turistler, yaklaşık yarım metre kara aldırış etmeden kayadan oyma tarihi kiliseleri ziyaret ediyorlar.

Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezen Brezilyalı Jairo Mesquita, Brezilya'dan geldiklerini ve Kapadokya bölgesine hayran kaldıklarını söyledi.

Brezilya'da tropikal bir iklimin hakim olduğunu ve bundan dolayı kar yağmadığını, Kapadokya'da karşılaştıkları beyaz örtüye bürünen tabiattan çok etkilendiklerini belirten Mesquita, ''Tropikal bir ülkeden geliyoruz şu anda sıfırın altında derecelerde karlar altındaki Kapadokya bölgesini gezmek bize değişik duygular yaşatıyor. Gezdiğimiz ülke genç bir ülke ve binlerce yıllık tarihi olan bir ülke. Buradaki turizm alt yapısından dolayı oldukça mutluyuz, memnunuz, mutlu bir şekilde bölgeyi geziyoruz'' dedi.
Brezilya gurubunun turizm rehberi Serhat Gönlügür de, kendilerine rehberlik ettiği gurubun Brezilya'dan geldiğini ve karla kaplı bölgeyi gördüklerinde yıllar sonra kar görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Gönlügür, ''İsterse karlı, isterse karsız, her zaman Kapadokya diyorum. Benim gezdirdiğim grup Brezilyalılar 11 bin kilometreden buraya gelip bu kadar kar olan bir bölgede yıllar sonra kar görmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Brezilya kar olmayan bir ülke, şu an kendilerini çok şanslı hissediyorlar ve çok mutlular'' diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları