loading
close
SON DAKİKALAR

Kapı kilitleri telefonla açılacak

Kapı kilitleri telefonla açılacak
Tarih: 24.05.2012 - 14:06
Kategori: Bilim & Teknoloji

Kapı kilitleri, artık köklü bir değişimin eşiğinde görünüyor...

UniKey olarak adlandırılan sistem, bir uygulama ve bu uygulamaya eşlik eden bir kilit sisteminden meydana geliyor. UniKey sisteminde yer alan söz konusu uygulama, kullanıcının iPhone’undan, Android veya BlackBerry cihazından Bluetooth dalgalarını kilide iletiyor. Kullanıcının tek yapması gereken şey ise kapının kilidine dokunmak. Bu sistem günümüz araçlarında kullanılan anahtarsız giriş sistemine çok fazla benzerlik gösteriyor. Kullanıcı evden ayrılırken yapması gereken şey ise yine aynı kapıyı açar gibi kilide dokunarak uzaklaşmak.

Sistem ne kadar hoş görünse de bazı güvenlik açıkları olabileceği aşikar. Fakat firma tüm bunlara akıllı çözümler bularak kullanıcıların içlerine su serpiyor. Örneğin size yatılı bir misafir gelecek. Gerekli olan şifreyi konuğunuzun telefonuna mesaj olarak yollayabiliyorsunuz. Söz konusu şifre tek kullanımlık olabileceği gibi birkaç kez kullanılmak üzere de seçilebiliyor; seçiminiz hangisi olursa olsun şifreyi dilediğiniz an devre dışı bırakma şansına da sahipsiniz. Diğer bir güvenlik unsuru ise, evinize gelen yardımcılarınıza verdiğiniz şifrenin sadece belirli saatler aralığında giriş yapma yetkisine sahip olması. Diyelim ki evinize temizliğe yardımcı alıyorsunuz. Bu kişi sadece sizin belirlediğiniz zamanlarda eve girebiliyor.

Peki ya telefonunuzu kaybederseniz? Merak etmeyin bunu için de bir çözüm var. Böyle bir durum olursa sistem kendisini sıfırlıyor ve yeni telefonunuzla hemen eşleşebiliyor. Peki ya şarjınız biterse? Sistemde günümüzde kullanılan kilitlerden de mevcut. Yani anahtar taşımaya devam etmelisiniz. Fakat her ne olursa olsun sistem kesinlik başarılı görünüyor ve hayli popüler olacağı kesin. Sistemin 149 ile 199 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Teknobak

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları