loading
close
SON DAKİKALAR

Kar maskeleriyle kuyumcu soydular

Kar maskeleriyle kuyumcu soydular
Tarih: 13.03.2012 - 16:21
Kategori: Yerel

Adana'da bir kuyumcuya pompalı av tüfeğiyle baskın yapan kar maskeli 4 kişi, işyeri sahibi iki kardeşi yaralayıp yaklaşık bir kilo altını gasp ederek kaçtı

Merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi’nde saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda, Eminağa Caddesi üzerinde bulunan kuyumcu dükkanının önüne gelen 01 FZ 057 plakalı otomobilden başlarına kar maskesi geçiren kimliği belirsiz 4 kişi indi.

Üç kişi, kuyumcuya girip işyerini birlikte işleten Cengiz ve Gazi Altunkaynak’a pompalı av tüfeğini doğrulturken, bir kişi dışarıda gözcülük yaptı. Soygunculardan biri kasadaki altınları vitrine dizmeye çalışan Gazi Altunkaynak’ın kafasına av tüfeğinin dipçiğiyle vurup yere düşürdü.

Saldırgan, bu kez kardeşine müdahale etmek isteyen Cengiz Altunkaynak’a silahı doğrultup, ayaklarına ateş etti. Tezgahın üzerindeki yaklaşık bir kilo altını çantaya dolduran soyguncular, hızla dışarı çıkıp havaya art arda ateş açarak bekleyen otomobile binerek kaçtı.

Yaralı halde soyguncuların peşinden dışarı koşan Cengiz Altunkaynak, uzaklaşan aracın arkasından tabancayla ateş açtı, ancak isabet ettiremedi. Soygun ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Plakası belirlenen otomobili ele geçirmek için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Bir polis helikopteri de havadan arama çalışmasına katıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri olayı anlatan Gazi Altunkaynak, saldırganların hiç konuşmadığını belirtti.

Altunkaynak, "Vitrine altınları diziyordum, birden içeri girdiler, kafama darbe aldım. Hiç konuşmadılar, ateş ettikten sonra altın dolu tablayı alıp, çantanın içine boşalttılar" dedi.

Silahlı soygundan sonra kaçan otomobil merkez Yüreğir İlçesi’nin Seyhan Mahallesi’ndeki mezbahane yakınlarında terk halde bulundu. Otomobili kiraladığı belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

Görgü tanıkları, soyguncuların 01 ASA 43 plakalı ikinci otomobile binip uzaklaştığını anlattı. Soyguna sahne olan kuyumcunun bulunduğu mahallede geçen ocak ayında cezaevi firarisini yakalamak isteyen polis ekipleri terör örgütü yandaşlarının saldırısına uğramıştı. Atılan taşlardan kurtulmak isteyen komiser de soyulan kuyumcuya sığınmıştı. Terör örgütü yandaşları komisere yardım ettiği için kuyumcuyu taşlamış ve vitrinden dökülen altınları yağmalamıştı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları