loading
close
SON DAKİKALAR

''kara harakatı masamda''

''kara harakatı masamda''
Tarih: 12.02.2012 - 15:39
Kategori: Gündem

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörü bitirmek için birçok çalışmanın yapıldığını söyledi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Sivas'ta Kuzey Irak'a kara harekatı hakkında yaptığı açıklamada, kara harekatı da dahil terörü bitirmek için bütün ihtimallerin masa önünde olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak ve bayramlaşmak için Sivas'a geldi. Uçakla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na gelen Bakan Yılmaz'ı Vali Ali Kolat ve protokol üyeleri karşıladı. Buradan karayolu ile merkeze geçen Yılmaz, Selçuklu Sosyal Tesisleri'nde bir süre oturdu. Daha sonra Yılmaz, İstasyon caddesindeki esnafları gezerek bayramlarını kutladı. Buradan Büyük Otel'e geçen Bakan İsmet Yılmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sivas ve Yozgat'a savunma sanayinin kurulması için çalışmaların başladığını ve kamu ile özel sektör temsilcilerinin birlikte bir rapor hazırlayarak rapora göre yapılacakların düşünüleceğini söyledi.

Türkiye'nin hem eğitim hem de savaş uçağını kendisinin yağacağını vurgulayan Yılmaz, "Hem savunma sanayinden uzmanlar hem de özel sektörden personeller beraber ayın 14'ünde Organize Sanayi'ne gelecekler bir de Yozgat'ı ziyaret edecekler. Biz sadece Sivas'ı değil Yozgat'ı da düşünüyoruz. Yozgat ve Sivas'ta hem kamudaki savunma sanayi sektörü hem özeldeki savunma sanayi sektörü temsilcileri gelecekler ve 'Burada ne yaptırabilirler?' diye karara varacaklar. Bir rapor hazırlayacaklar.

Rapordan sonra inşallah savunma sanayinde hem Sivas'ta nasıl katkıda bulunulabilir hem Yozgat için. İkisini bir arada düşüneceğiz inşallah. Eğitim uçağı ve savaş uçağının sözleşmeleri imzalandı. Tabi bu uzun ince bir yol. Birçok dünya ülkesi bunu 20 yılda neticelendiriyor. Biz de şimdi başladık. Hiçbir zaman geç değildir. Bizim için geç bile olsa geleceğimiz için tam zamanında olacak. Ama Türkiye inşallah hem eğitim uçağı hem de kendi savaş uçağını yapacak. 2 yıl süre için 20 milyon dolar bütçe ayırdık bakanlığımız bütçesinden" dedi.

"KARA HAREKATI MASANIN ÖNÜNDE"
Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi hava harekatının ardından kara harekatının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Terörle mücadele için her ne gerekiyorsa her ihtimal göz önüne alınacak. Hiçbir ihtimal göz önünden dışarıda değil. Masanın önünde, ne gerekiyorsa yapılacak. Milletimizin gönlü ferah olsun, sıkıntı bir anda bitmez ama bir süreçte mutlaka bitecek. Türkiye'yi iyi günler bekliyor" ifadelerini kullandı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları