loading
close
SON DAKİKALAR

Karadeniz'de hamsi bereketi

Karadeniz'de hamsi bereketi
Tarih: 11.02.2012 - 23:37
Kategori: Ekonomi

Kurban Bayramı dolayısıyla Karadeniz'de hamsi avına verilen kısa aranın ardından denize açılan tekneler avladıkları tonlarca hamsiyle limana dönüyor

Kurban Bayramı dolayısıyla Karadeniz’de hamsi avına verilen kısa aranın ardından denize açılan tekneler, avladıkları tonlarca hamsiyle limana dönüyor.

Kumyalı Balıkçı Barınağı’nda tekneden hamsi boşaltımı yapan Berati Başaran, kurban etinden dolayı hamsiye olan ilginin bayramda biraz düştüğünü ancak bayram sonrası avlanmaya kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi.

Hamsi’nin kırmızı et ile kıyaslandığında fiyatının oldukça uygun olduğunu ifade eden Başaran,"Hamside bolluğun böyle devam etmesini istiyoruz. Bir aktarmada (avlanan balığı sahile getiren tekne) ortalama 5 ton hamsi çıkıyor ve bu takımlar barınaklara balığı boşalttıktan sonra tekrar av motorunun yanına geri dönüyor. Burada ilk boşaltılan hamsiler yurdun çeşitli illerine dağıtılıyor. Sabaha doğru gelen aktarma takımlarından çıkan hamsiler ise yakın çevre illere dağıtılıyor"dedi.

Tekne kaptanı Ahmet Dindaroğlu ise hamsinin yağlı, lezzetli ve bol çıktığını dile getirerek,"Anne ve babalar hamsiyi özellikle çocuklarına alıp yedirmelidir. Beslenmede ve sofralarda balığın yeri ayrıdır. Fiyatlar çok düşük ve piyasada 1-2 liraya hamsi satılıyor. Hamsinin hem fiyatıyla hem de tadıyla en çok tüketilmesi gereken zaman bu zamandır" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları