loading
close
SON DAKİKALAR

Karadeniz'de yeni turizm konsepti 'Yeşil Yolculuk'

Karadeniz'de yeni turizm konsepti 'Yeşil Yolculuk'
Tarih: 11.02.2012 - 20:01
Kategori: Seyahat

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, geçmişte hayvancılıkla gelir kaynağı olan yaylaların, artık turizmin cazibe merkezleri olacağını söyledi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla Giresun'da yapılan ''Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Projesi'' toplantısında, bölgenin turizmden yeterince pay alabilmesi için ''Yeşil Yolculuk'' turizm konseptinin uygulanmasının gündeme geldiğini hatırlattı.

Dünyanın birçok yerinden Türkiye'ye gelen turistlerin ''Mavi Yolculuk'' adıyla genellikle Akdeniz ve Ege kıyılarını gezme fırsatı bulduğunu, deniz ve güneşin tadını çıkardıklarını ifade eden Şahin, ''İnsanlar bugüne kadar hep deniz kıyısının özlemini yaşadı. Ancak oradaki sıcaklığı, gürültüyü, nemi görünce bu sefer bıkkınlık geldi ve doğaya, yeşile yolculukta daha ferahlık bulacaklarını düşünmeye başladı. Günümüzde kentin kargaşasından, tatil merkezlerinin kalabalıklığından sıkılan turistler, doğayla baş başa kalmak ve hissedebilmek, yeşilin her tonunu görebilmek, dinlenmek, huzur bulmak için yaylaları tercih etmeye başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlıklarına başlanan ''Yeşil Yolculuk'' konsepti de buna öncülük edecektir'' dedi.

'Yeşile yolculukla ferahlayacaklar'

Giresun, Ordu, Trabzon, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Rize ve Samsun ilerini kapsayan Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın kurularak bu illerin tam ortasında olması dolayısıyla Giresun'un merkez düşünüldüğünü ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
''Sıcaktan, nemden bunalan insanlar artık kar, sis ve yağmuru görmek istiyor. Bunu görmek için de en uygun mekanlar Doğu Karadeniz'de bulunuyor. İnsanlar artık yeşile yolculuğu daha ferah bulacaklarını düşündükleri için yaylalara yolculuğa çıkacak. Yeşile yolculuk demek yaylalara yolculuk demek. Yaylalardaki yeni düzenlemelerle, yeni imar hareketleriyle başka bir değişiklik kazanarak yöreye artık gelir sağlayacak. Geçmişte hayvancılıkla gelir kaynağı olan yaylalarımız, artık turizmin cazibe merkezleri olacak. Bu da ilimizin yükselmesine, prestijinin artmasına imkan sunacak.''

'Yaylalarda konaklama sorunu çözülecek'

Geçen ay Orta Doğu ülkelerinden Giresun'a 30'a yakın turizm acente sahibinin gelerek yaylalarda gezi yaptığını, bunun turizmin gelişmesi açısından, bölge için son derece önemli olduğunu anlatan Vali Şahin, şöyle devam etti: ''Giresun'da Kümbet, Bektaş, Kulakkaya başta olmak üzere birçok yayla bulunmaktadır. Bu yaylalarımız, dünyanın eşsiz güzelliklerine sahiptir. Bu doğal güzelliklerimizi tüm dünyaya tanıtmamız gerekmektedir. Turizm, düşük maliyetli bir yatırımdır. Yaylası en fazla iller arasında olan Giresun bu kazancını turizmle paylaşacaktır. ''Yeşil Yolculuk'' konsepti ile bu başarı sağlanacaktır. Buna göre, yaylalarımızda konaklama sorununun giderilmesi için birkaç otel yapılacaktır. Yaylalardaki yapılaşmalar ağaç boyunu geçmeyecek şekilde ahşap ya da doğaya uyumlu hale getirilecektir. Tek tip ev modeliyle turistlere kiralama işlemi yapılacaktır.''

Şahin, Ordu ile Giresun arasına havaalanının kurulması, Giresun'u iç kesimdeki Şebinkarahisar ilçesine bağlayan yol güzergahının genişletilmesiyle birlikte bu ilçede bulunan Meryem Ana Manastırı'nın turizme kazandırılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları