loading
close
SON DAKİKALAR

Karamollaoğlu: İttifaklar seçime giderken yapılır

Karamollaoğlu: İttifaklar seçime giderken yapılır
Tarih: 27.01.2021 - 16:57
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün, “İttifaklar seçime bir hafta karar verilir. Ben şu an böyle bir açıklama yapamam açıklama yaparsam bölünme meydana gelir” sözlerinin anımsatılması üzerine Karamollaoğlu, parti içi meselelerin kamuoyunda tartışmayı doğru bulmadığını söyledi.

Karamollaoğlu şunları kaydetti:
"Bu kadar farklılıkların olduğu bir ortamda, dostluklara daha çok ihtiyaç var ama unutulmamalıdır ki dost acı söyler. Sayın Erdoğan’a çağrım. Biz sizi incitmek için değil, yanlışların ortadan kalkması için acı söylüyoruz. Gerçek dostlar birbirinin hatasının üstünü örten değil, uyarıda bulunup hatırlatma yapanlardır. İttifaklar seçim sathı mahalline girdikten sonra gündeme gelir ve konuşulur, öyle de olmalıdır. Her partinin kendi programı var kendi programı istikametinde bu millete hizmet götürmek istiyor ama bugünkü şartlar ittifakları elzem hale getirdi.

İttifak yapmadan seçime girdiğiniz takdirde ya yüzde 10 barajının altında kalacaksınız veya milletvekili çıkaracak noktaya gelseniz bile daha az milletvekili çıkaracaksınız. Bundan dolayı ittifaklar seçime giderken yapılır. Ama ittifaklar koalisyon değildir. İcraat yapmak için ittifak yapılmaz. Biz geçen dönem Millet İttifakı'nın içinde olduk bir tane hedefimiz vardı. Bugünkü sorumsuz olan başkanlık sistemi mutlaka değiştirilmeli parlamenter sisteme dönülmelidir, dedik.

Biz partimizin iç meselelerini kamuoyunda tartışmayı doğru bulmuyorum. Asiltürk'ün bir soru esnasında söylediği bir ifade o hemen arkasından da zaten kendisine bunlar bazı sıkıntılar doğurabilir demiş. Ki ben partimizde birlik ve beraberliğin hakim olduğuna inanıyorum. Bizim bir araya geldiğimiz insanlar temel ilkeleri özümsemiş insanlardır. Onun için partimizde inşallah böyle çatlaklıklar meydana gelmez. Bu konular da parti içindeki yetkili organlar tarafından gündeme alınır, tartışılır karar verilir.

(HDP'nin randevu talebi) Türkiye'de meşru zeminde faaliyet gösteren partilerle biz görüşme yaparız. Onların eksiklikleri, yanlışlıkları, tasvip etmediğimiz hususlar varsa kendilerine bunları doğrudan doğruya söyleriz. Böyle bir talep geldiği için biz 'Buyursunlar, görüşelim' dedik. Önümüzdeki hafta içinde bir görüşme olur inşallah. Bunu alıp da şimdi herkes böyle bir görüşmeye giren partiyi veya kişileri teröristlikle, teröre destek vermekle itham ederken lütfen, kırmızı bültenle aranan bir insanı siz televizyona çıkarıp nasıl konuşturdunuz?' Size fayda sağlıyor diye onu televizyona çıkaracaksınız. Siz barışsever olacaksınız, herkes terörle iş birliği yapıyor olacak. Böyle saçmalıklardan kurtulmadan Türkiye düze çıkmaz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları