loading
close
SON DAKİKALAR

Karamollaoğlu'ndan McKinsey tepkisi: Dünyada hiçbir devlet bir şirkete teslim edilemez

Karamollaoğlu'ndan McKinsey tepkisi: Dünyada hiçbir devlet bir şirkete teslim edilemez
Tarih: 29.09.2018 - 14:51
Kategori: Gündem

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, iktidarın McKinsey ile çalışma kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "'IMF’ye gitmeyeceğiz' dediler, fakat daha da beterinin içine sürüklendiler. Dünyada hiçbir devlet bir şirkete teslim edilemez" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışacaklarını açıklamasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da iktidarın McKinsey ile çalışma kararına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "İktidardaki arkadaşlar Türkiye’nin içinde bulunduğu bazı problemleri çözdüler; misal başörtüsü problemi çözüldü, misal THY iyi çalışıyor. Biz bu ve bunun gibi hizmetler için elbette tebrik ederiz. Fakat birçok konuda elimizi nereye atarsak atalım bir felaketle karşı karşıyayız" dedi.

"Dünyada hiçbir devlet bir şirkete teslim edilemez"

"İçinde bulunduğumuz felaketin en başında ekonomi geliyor" diyen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

" "Bu böyle gitmez!" dedik. Sanki Türkiye’de hiç ekonomist kalmamış gibi, ABD menfaatlerini her şeyin önünde tutan bir şirket devlete müşavir yapıldı. "IMF’ye gitmeyin" dedik, ama gidin de Amerika’lı bir şirkete teslim olun demedik. "IMF’ye gitmeyeceğiz" dediler, fakat daha da beterinin içine sürüklendiler. Dünyada hiçbir devlet bir şirkete teslim edilemez. Türkiye’de o şirketleri cebinden çıkaracak bir sürü akademisyen bulursunuz, fakat ne yazık ki bu isimler hükümeti tenkit ettikleri için itibar görmüyorlar. Hiç değilse muhalif isimleri geçtik, bari geçmişte sizinle çalışmış bu ülkeyi tanıyan işinin ehli ekonomistlere itibar edin."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları