loading
close
SON DAKİKALAR

Kariyer basamakları sınavı eğitim sisteminde yaralar açacaktır

Kariyer basamakları sınavı eğitim sisteminde yaralar açacaktır
Tarih: 19.11.2022 - 14:09
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; defalarca dile getirdiğimiz üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu ve bu kanunun dayattığı kariyer basamakları sınavı ile eğitim emekçilerini ayrıştırılıyor.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık yaptığı açıklamada;

"Milli Eğitim Bakanlığı’nın aylardır eğitim emekçilerine dayattığı Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer basamakları sınavı ile aylardır eğitim emekçilerini çeşitli kaynaklardan ezber yaptırarak, testler çözdürerek asıl emek ve çaba göstermesi gereken eğitim bilimlerine vakitlerini ayırmalarına engel olmaktadır.

Kamu yararı adına bir faydası olmayan ve eğitim emekçileri arasında hiyerarşik düzen oluşturarak okullarda iç huzuru bozmaktan başka bir anlam ifade etmeyen kariyer basamakları sınavı eğitim emekçilerini rencide etmektedir.

Eğitim emekçilerinin hali hazırda gerek üniversitede alanında yetkin bilim adamlarından gerekse devletin hazırlamış olduğu sınavlarda başarılar göstererek uzmanlıklarını kanıtladıkları bir sistemde uzman öğretmen-başöğretmen gibi ayrımcılıklara tabi tutulması eğitim sisteminde büyük yaralar açacaktır.

Anayasa Mahkemesi’nin ise hükümetin destekçisi sendikalara söz hakkı tanıması yıllardır toplu sözleşme masalarında yapıldığı gibi gizli kapılar ardında yine eğitim emekçilerini yüz üstü bırakıp bırakmayacağını süreç içerisinde göreceğiz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; defalarca dile getirdiğimiz üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu ve bu kanunun dayattığı kariyer basamakları sınavı ile eğitim emekçilerini ayrıştıran, kendi yeterliliklerini geliştirmek yerine ezberci bir sistemle vakitlerini ve enerjilerini tüketen bu sınava karşı çıkıyoruz.

Eğitim sistemi ve eğitim emekçilerinin siyasete alet edilmesi, haklarının ve kazanımlarının pazarlık konusu yapılmasını kabul etmiyor, acilen kariyer basamakları sınavının iptal edilmesi yönünde karar verilmesini talep ediyoruz."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları